Ознака: Петар Поп-Арсов
Колумни 12.10.22 | 18:05

Слобода на клевета или слобода на криминал?

Петар Поп Арсов Во пауза меѓу две бесцелни и расипнички трошења на народните пари за кои што беа обвинети Ковачевски и неговата влада(онаа туристичката посета на ООН...

Колумни 24.08.22 | 17:58

Кога ловецот станува плен

Петар Поп Арсов Предвремени избори?! Тема која што постојано е присутна речиси цела година од локалните избори па навака. Нешто кое што е присутно како залепена сенка...

Колумни 25.07.22 | 13:28

ЕУ – ветената земја… или земја на ветата!?

Петар Поп Арсов Јадро на политичката архитектура и економската моќ на европскиот континет! Заедница со незапирлива сила на гравитација која кон себе ги привлекува...

Колумни 21.06.22 | 12:28

Voulez-vous coucher avec moi ce soir?

Петар Поп-Арсов Од француска блокада, до француски предлог! Од француска „корпа“, до француска понуда за партнерство! Одиме од крајност во крајност. Мислам не одиме...

Колумни 27.04.22 | 14:32

Вето за бизарниот неоврховизам на македонската влада

Петар Поп Арсов Почеток на преговори во услови на војна на европскиот континент?! Во услови на криза, инфлација и тешко предвидлива траекторија по која што ќе се движи...

Колумни 12.04.22 | 10:19

Манипулативните пермутации на македонскиот попис

Петар Поп-Арсов Пописот мораше да се спроведе! Сега му беше „моментот“. Мислам, не баш во буквална смисла „сега“, туку тогаш кога беше создадена најдобрата клима за...

Колумни 22.02.22 | 22:23

Совршено синхронизираниот датумски “jet lag” на руско-американското признавање на Доњецк и Луганск

Петар Поп-Арсов „Инвазијата е неизбежна! Русија ќе ја нападне Украина во среда! Ако не во среда, идниот понеделник, веднаш по зимската олимпијада. Ќе влезат до Киев, отаде...

Колумни 12.01.22 | 11:35

Казачок на руската мечка

Ја нарекуваат недела на интензивна дипломатија. Недела на американско-руски дијалог. Најважната недела во односите меѓу НАТО и Русија од распаѓањето на Советскиот...