Категорија: Кариера
Кариера 23:46

Иницијатива за признавање на македонските возачки дозволи во Шведска

Во последниве десет години се зголемува бројот на граѓани кои заминуваат да работат во Шведска. Тие покренаа иницијатива по примерот со Германија и Шведска да ги прознае...

Кариера 11:43

Оглас за вработување на 30 воспитувачи

Министерството за труд и социјална политика (МТСП) објави оглас за ангажирање на 30 воспитувачи/ки за колегијална поддршка за подобрување на компетенциите на кадарот...

Кариера 22:01

Осумчасовното работно време е „смрт“ за организмот

Во изминатите неколку години повеќе студии се занимаваа со темата осумчасовно работно време, за кое се установи дека едноставно не функционира. Резултатите од овие...

Кариера 23:28

Со осум години Ѓорѓи руши рекорди: Ми требаат 2 секунди да ја решам Рубиковата коцка!

Тој има само 8 години, освоени три златни и еден сребрен медал, а има срушено дури 20 рекорди – Ѓорѓи Чешмеџиевски, македонскиот рекордер во решавање Рубикови коцки, за...

Кариера 11:38

Работен ден од четири часа, дали е ова можно?

Стручњаците сметаат дека еден работник дневно е продуктивен 4 до 5 часа. Оној модел со 8 часа работа, 8 часа за себе и семејството, и 8 часа за спиење е наминат. Се смета дека...