Ознака: Еуростандард банка
Економија 08.07.21 | 09:05

Како Ѓорге Јанев од „Јанев трејд-мар“ од Струмица земал кредит од 625 илјади евра со обична меница?

Во Еуростандард банка ниту некој ја гледал тековната задолженост на фирмите кредитобаратели, ниту биле значајни финансиските извештаи од фирмите за последните три...

Економија 05.07.21 | 08:20

Дали знаат фирмите-коминтенти дека при пропаѓање на банка ги губат и сите пари на тековни сметки?

При пропаѓање на банка, како што тоа се случи со Еуростандард банка, правните лица ги губат веднаш сите пари кои ги имаат на сметки во банката, тековни средства и депозити....

Економија 08.06.21 | 14:16

Пендаровски се сретна со претставници на Здружението на оштетени штедачи од Еуростандард банка

Претседателот Стево Пендаровски денеска оствари средба со преставници на Здружението на оштетени штедачи од Еуростандард банка, соопштија од неговиот кабинет. На...

Економија 06.06.21 | 09:13

Правда за штедачи: Електро спој земал кредит од 385 илјади евра, а за две и пол години не платил ниту денар

Oд здружението на оштетени штедачи на Еуростандард банката „Правда за штедачи“ велат дека извештајот за банката од стечајниот управник Душко Тодевски, покажува дека...

Економија 31.05.21 | 21:39

Ангеловска-Бежоска: Дозволата за работа на Еуростандард и беше одземена откако беа исцрпени сите можности што банката ги имаше на располагање

Гувернерката на Народната банка, Анита Ангеловска-Бежоска, смета дека надворешното опкружување за кое се предвидува постепено закрепнување и реализацијата на капиталните...

Економија 28.05.21 | 12:38

Трифун Костовски бара од Обвинителството да даде предност на истрагата покрената за Еуростандард банка за што побрзо да се реши случајот

Сопственикот на пропадната Еуростандард банка, Трифун Котовски, го повикува Јавното обвиителство да даде предност на истрагата што е поведена за банката, за што побрзо...

Економија 27.05.21 | 08:53

Банките и во услови на криза профитираат, затоа не сакаат промени во корист на обичниот граѓанин

Не стивнуваат реакциите по одлуката на Уставниот суд, експертите пак се јавија по донесувањето на одлуката на уставните судии да се укине член 163 став 3 од Законот за...

Економија 25.05.21 | 09:50

Оштетените штедачи од Еуростандард очекуваат мериторна одлука од Уставниот суд

Здружението на оштетени физички и правни лица на Еуростандард банка „Правда за штедачи”, очекува денеска Уставниот суд да ја одржи седницата на која точка на дневен...

Економија 12.05.21 | 08:17

Не само што не е влошена, финансиската состојба на ФОД е одлична

Здружението на оштетени физички и правни лица на Еуростандард банка „Правда за штедачи“ го информираше Премиерот Зоран Заев, а со овој допис сака да ја информира и...

Економија 11.05.21 | 08:23

Оштетените штедачи бараат разрешување на министерот за финансии Фатмир Бесими

Здружението на оштетени физички и правни лица на Еуростандард банка „Правда за штедачи” ја информира јавноста дека на 7 мај до Премиерот поднесе барање за разрешување...

Економија 08.05.21 | 12:09

Дали Павлина Црвенковска знае што е тоа морал? Оставка веднаш!

Дали има надеж дека нашето судство ќе стане независно и ќе оценува праведно? Или дали и понатаму ќе гледаме нарачани пресуди, интервенции и надворешни влијанија во судската...

Економија 08.05.21 | 08:39

Со кого ги делел парите од кредитот сопругот на Павлина Црвенковска?

Дали има надеж дека нашето судство ќе стане независно и ќе оценува праведно, прашуваат оштетените штедачи од Еуростандард банка Или дали и понатаму ќе гледаме нарачани...

Економија 07.05.21 | 09:03

Дали Финансиската полиција испитала каде завршиле 1.600.000 евра „позајмени“ од сопругот на Павлина Црвенковска?

Оштетените штедачи од Еуростандард банка ја повикуваат финансиската полиција да веднаш испита како работела фирмата „Екопласт рисајклинг“, една од должниците на...

Економија 06.05.21 | 11:32

Дали молкот за Црвенковска значи одобрување на криминалот и корупцијата во Македонија?

Истражувањата на Галуп покажуваат дека на секое второ лице во светот му се намалиле приходите поради пандемијата на коронавирусот, а луѓето во сиромашните земји се...

Економија 05.05.21 | 10:22

Оштетени штедачи од Еуростандард банка: Уставниот суд веднаш да ја достави одлуката за оценка на уставноста до Собранието или Владата

Здружението „Правда за штедачи” денеска повторно одржа собир пред Уставниот суд побара овој суд веднаш да ја достави одлуката за оценка на уставноста на член 163 став...

Економија 03.05.21 | 08:31

Оштените штедачи објавуваат шема по која се одвивал грабежот на Еуростандард во кој учествувал сопругот на Павлина Црвенковска

Дали постои надеж за расчистување со криминалот и корупцијата во земја каде Павлина Црвенковска е претседател на Судскиот совет? Оштетените штедачи на Еуростандард...

Македонија 29.04.21 | 13:25

Станче од 20 квадрати, глисер и камп-приколка: Во скромниот имот на Црвенковска го нема кредитот од 1.6 милиони евра

Скромен имот пријавила новоизбраната претседателка на Судскиот совет во анкетниот лист. Според објавените податоци, таа лично поседува стан од 20 квадрати, а како заеднички...

Економија 29.04.21 | 09:29

Сопругот на претседателката на Судскиот совет Павлина Црвенковска должи 1,6 милиони евра во Еуростандард банка

Ограбените штедачи од Еуростандард банка непосредно пред изборот на Павлина Црвенковска за претседател на Судскиот совет, потсетуваат на долгот на нејзиниот сопруг...

Економија 21.04.21 | 14:37

Прва победа на штедачите од Еуростандард банка: Уставен суд поведе постапка за Законот за банки

Здружението на оштетени физички и правни лица од Еуростандард банка „Правда за штедачи” им честита на уставните судии за поведената постапка по нивната иницијатива...

Економија 16.04.21 | 11:06

Здружение на оштетени штедачи: ДКСК има надлежност врз извршната а не врз судската власт – ова е невиден апсурд

Во врска со повторното одлагање на гласањето на Уставниот Суд за уставноста на член 163 став 3 од Законот за банки Здружението на оштетени физички и правни лица од Еуростандард...