Ознака: Александар Стојкоски
Скопје 21.01.22 | 16:00

Наумоски се обиде да се гоштава на општинска сметка и по заминувањето од функцијата

Пратеничката Даниела Маркоска и СДСМ требаше да одржуваат прес-конференции кога нивниот градоначалник во Ѓорче Петров, Александар Наумоски со општински пари купуваше...

Скопје 18.01.22 | 19:02

Стојкоски: Се поставува нова водоводна мрежа во должина од 350м на улица „102“ во Волково

Се поставува нова водоводна мрежа во должина од 350м на улица 102 во Волково, информираше денеска градоначалникот на Ѓорче Петров, Александар Стојкоски. Работа во континуитет...

Скопје 16.01.22 | 19:01

Во општина Ѓорче Петров ќе се пие само кафе, вода, чај и сокови, нема да се набавува алкохол како досега

Општина Ѓорче Петров ја искоренува праксата за набавка на вина, пива, жестоки пијалоци за што во 2019 година се склучуваа договори и по 941.994 денари. Оваа година, овој трошок...

Скопје 10.01.22 | 12:08

Општина Ѓорче Петров се вклучува во еколошка акција за селектирање отпад

Општина Ѓорче Петров за првпат се вклучува во еколошката акција „Генералка викенд – за чисто како дома исто“, во организација на Зелена Сончева, за подигнување на...

Скопје 06.01.22 | 14:23

Стојкоски: Оваа година го реализираме проектот за обележување на пешачките патеки до Кучково и проектот за уредување на локалитетот Крст

Во организација на општинскиот сојуз на училишен спорт Ѓорче Петров ја реализиравме божиќната планинарска тура од манастирот Св. Богородица во Стопански Двор до локалитетот...

Скопје 01.01.22 | 13:09

Александар Стојкоски: Ѓорче Петров утрово доби и нов жител, машко бебе!

Ѓорче Петров утрово доби и нов жител, машко бебе, ѓорчепетровче Да е жив и здрав, да си го радува семејството, да расте голем и среќен да биде! На родителите им честитам од...

Скопје 29.12.21 | 11:25

Ѓорче Петров добива над 2.000 м2 тревници опремени со прскалки и со „капка по капка“ за дрворедите

Општина Ѓорче Петров спроведува акција за обнова и подигање нови зелени површини. Како што информира градоначалникот Александар Стојкоски, на зелените површини се...

Скопје 27.12.21 | 16:11

Стојкоски подели 80 хуманитарни пакети на социјално-ранливи категории во Ѓорче Петров

Општина Ѓорче Петров и градоначалникот Александар Стојкоски ја почнаа последната недела од годината со хуманитарен настан. Преку соработка со голем број компании...

Скопје 23.12.21 | 14:52

Стојкоски и Нелоска во „Порака“: Со центар е многу посветен на својата работа ќе работиме многу повеќе

Градоначалникот на Ѓорче Петров, Александар Стојкоски, заедно со претседателот на Советот на Општината, доктор Ленче Нелоска, ги посетија штитениците од Центарот за...

Скопје 21.12.21 | 17:00

Градоначалникот Стојкоски заедно со амбасадорката Брнз во посета на учениците кои преку практична настава се грижат за животната средина

Градоначалникот на Ѓорче Петров, Алексадар Стојкоски денес заедно со Амбасадорката на САД во Македонија, Кејт Брнз, министерката за образование и наука, Мила Царовска,...

Скопје 20.12.21 | 14:40

Повеќе улици во Ѓорче Петров добија „лежечки полицајци“

На барање на жителите, на повеќе фреквентни локации и улици во урбаните заедници и во близина на училиштата и детските градинки во Ѓорче Петров се поставени пречки за...

Скопје 17.12.21 | 11:06

Стојкоски: Оставајте храна за кучињата подалеку од школите и градинките

Проблемот со кучињата скитници во Ѓорче Петров ќе се решава во соработка со јавното претпријатие „Лајка“, со чие раководство, градоначалникот Александар Стојкоски оствари...

Скопје 15.12.21 | 13:50

„Страшо Пинџур“ во Ѓорче Петров доби грант за вклучување на Ромите во основното образование

Основното учлилиште „Страшо Пинџур“ во Ѓорче Петров, во кое 20 отсто од учениците се од ромска популација, доби грант од Фондацијата „Чекор по чекор“ за проектот „Редовно...

Скопје 14.12.21 | 08:22

Општина Ѓорче Петров ќе обезбеди привремено сместување за Бранко и неговиот син, ќе помогне и финансиски

Бранко и неговиот син, жители на Ѓорче Петров, ќе добијат финансиска поддршка и помош за привремено сместување од општината. Нивната куќа изгорела во пожар пред два...

Скопје 10.12.21 | 09:56

Ова сабота акција за собирање кабаст отпад во неколку населби во Ѓорче Петров

Општина Ѓорче Петров, во сабота (11 декември) ќе спроведе акција за собирање на кабаст и зелен отпад за жителите на населените места Волково, Стопански Двор, Кисела Јабука...

Скопје 09.12.21 | 17:58

Училиштата во Ѓорче Петров добиваат опремување на кабинети со нагледни средства преку МОН

Градоначалникот на Ѓорче Петров Александар Стојкоски на Фејсбук објави дека Училиштата добиваат опремување на кабинети со нагледни средства преку МОН. Препознавајќи...

Скопје 09.12.21 | 09:41

Ѓорче Петров почнува акција за собирање кабаст отпад на повеќе локации

Општина Ѓорче Петров, во соработка со ЈП Комунална Хигиена – Скопје организира акција за собирање на кабаст отпад на повеќе локации во општината во периодот од петок...

Скопје 07.12.21 | 20:09

Ѓорче Петров ќе го олеснува урбаниот велосипедизам: Стојкоски на консултации со „НаТочак“

Општина Ѓорче Петров планира значително да ги подобри условите за возење на велосипед на целата територија под ингеренција на локалната власт. За таа цел, градоначлникот...

Скопје 05.12.21 | 09:54

Завршна фаза на изградбата на новиот парк на булевар „Македонска војска“ во Ѓорче Петров

Со поддршка на екипите на ЈП Паркови и Зеленило и Град Скопје, службите на општина Ѓорче Петров, ги изведуваат завршните работи за новиот парк на булеварот Македонска...

Скопје 02.12.21 | 17:48

Стојкоски: Поради превенирање од поплави, исчистени каналите во Стопански двор

Александар Стојкоски, градоначалник на скопската општина Ѓорче Петров соопшти дека се исчистени каналите во Стопански двор со цел да се превенираат поплави. Поради...