Ознака: Предраг Димитровски
Колумни 04.07.22 | 13:47

„Радувајте се души, ситни продадени, од иста ‘рѓа сте сковани“

Друг Тито јаше на челу колоне, уз уску стазу планинску, и пред њега се једна немањ исправи и му дрекну, где ќеш дрзниче, сад ќу очите да ти ископам уз канџите мои… За оние...

Колумни 20.06.22 | 13:45

Таче почна да ја учи „Аз с’м б’лгарче“

Не знам кого и што гледа премиерот намесник, Димитар Ковачвски, кога ќе погледне во оглдало? Дали неговиот претходник Зоран Заев или вистинскиот премиер на Република...

Колумни 18.05.22 | 14:19

Политичката проституција на Таче и на Љупчо Путерот

Не требаше многу време да помине, доволни беа само четири месеци, за да излезе на ачик политичката проституција на нашиот ни премиер намесник Димитар Ковачевски. А, таман...

Колумни 05.05.22 | 17:50

Радев-мало бугарско Путинче

Значи, ако не постоеше, бугарскиот претседател Румен Радев ќе мораше да се измисли. Зашто, ваков уникатен егземплар на политички камелеон, обоен со сите бои, ретко може...

Колумни 29.04.22 | 14:23

УДБ-а лендот на Таче

Предраг Димитровски Димитар Ковачевски или не е од овде или живее во време застанато во 1945-та година. Може да се обидува да ја дефокусира јавноста колку сака со своите...

Колумни 18.04.22 | 14:28

„Шо мислевте ка се онадевте“!?

Предраг Димитровски Неспособните се способни, способните да ги направат неспособни.                                                                                 ...

Колумни 16.04.22 | 17:34

И сега, има проблем, претседателе Пендаровски, или нема?!

Не знам дали во формална смисла постои одлука за заедничко чествување, бидејќи тоа би требало да биде една од надлежностите на Историската комисија. Меѓутоа, не гледам...

Колумни 04.04.22 | 11:44

Османи сака беспоговорно да нè побугарчи!?

Предраг Димитровски Со ситни души држава не се прави. Оваа синтагма на поранешниот лидер на сега владејачкиот СДСМ, премиер и претседател на Македонија, Бранко Црвенковски,...

Колумни 03.02.22 | 13:53

Бугарски „пе*ерасти“

Предраг Димитровски Премиерите на Македонија и Бугарија, Димитар Ковачевски и Кирил Петков, одлучиле да се борат против говорот на омраза и да ги поразат национализмите...

Колумни 20.01.22 | 18:25

Бугарите се плашат Македонците да не им го украдат кралот

Читајќи ги реакциите во Бугарија за посетата на Кирил Петков на Македонија прочитав и еден интересен виц. Беше објавен на „Гласове.бг“ како ехо на престојот на бугарскиот...

Колумни 03.01.22 | 15:59

Fu*k off Слави!

Предраг Димитровски Кога ќе ги читате  фејсбук статусите на Слави Трифонов не ги читајте само насловите. Нема да го разберете. Зашто, неговата мисла е длабока, филозофска....