Ознака: Калина Гривчева Старделова
Македонија 01.07.22 | 21:47

Калина Гривчева Старделова повторно избрана за претседателка на Лекарската комора

Проф. д-р Калина Гривчева Старделова е реизбрана за претседател на Лекарската комора, на конститутивнаta седница на Собранието на Комората која се одржа во просториите...

Македонија 01.07.22 | 00:58

Старделова се договорила со ДУИ и Груби да остане претседател на Лекарската комора?!

Вицепремиерот Артан Груби лобира Калина Гривчева Старделова да остане на чело на Лекарската комора, дознава Република. Од извори лекарската фела дознаваме дека сè...

Колумни 29.06.22 | 12:02

Егоизам и каприциозност ја матат водата во Лекарската комора на Македонија

Кирил Лазов „…Со сета своја сила ќе ги одржувам честа и благородните традиции на лекарската професија. Моите колеги ќе бидат мои браќа”, извадок од Хипократова...

Македонија 26.06.22 | 13:58

Старделова си го продолжи мандатот, не ги почитува правните акти – сега никој не верува во фер избори во ЛКМ

Претседателката на Лекарската комора, Калина Гривчева – Старделова прави се веќе подолг период, односно повеќе од две години само да остане на функцијата прв човек...

Македонија 19.06.22 | 21:51

Низа неправилности во изборот на новото раководство на Лекарската комора!

Изборите во Лекарска комора на Македонија за избор на ново раководство, нов прв човек на Комората минуваат со многу неправилности, тврдат упатените. Една од забелешките...

Здравје 15.06.22 | 12:53

Дали е ова тајно гласање: Лекарската комора дели обележани гласачки ливчиња

Денеска се изборите за раководство на Лекарската комора. Избори проследени со скандали, притисоци, уцени и закани небаре се парламентарни. Целта на скандалите што низ...

Здравје 14.06.22 | 21:08

Срамота, вака за куќен совет не се прави, реагораат младите лекари на начинот на кој се спроведуваат изборите во ЛКМ

Асоцијацијата на специјализанти и млади лекари на Македонија јавно реагира на соопштенијата што веќе ги објави Република, а ги дистрибуира Лекарската комора на чеко...

Здравје 14.06.22 | 17:00

Старделова е кадарна да ги закаже изборите во Лекарската комора и во својата канцеларија, кулминира револтот кај лекарите

Гривчева – Старделова изборите за прв човек на Лекарската комора ќе ги држи кај неа во канцеларија?!   Изборите за ново раководство во Лекарската комора минуваат...

Македонија 09.06.22 | 09:00

Сјај и беда: Со парите на лекарите кои работат и во никакви услови Калина Гривчева-Старделова организира балови во луксузни хотели

Претседателката на Лекарската комора на Македонија Калина Гривчева Старделова организира луксузни приеми во хотели наместо да ги извршува своите обврски, меѓу кои...

Здравје 08.06.22 | 18:40

Лекарската комора без слух за проблемите на лекарите и пациентите, но затоа има слух за одбележување годишнина на висока нога

Докторката од Инфективната клиника Жаклина Шопова е уште еден од многуте незадоволни лекари од работата на Лекарската комора, која е во екот на изборната кампања за...

Македонија 08.06.22 | 11:47

Во здравството се случува колеж на интелектуалци, но Лекарската комора на чело со Гривчева-Старделова молчи и не се грижи за лекарите

Здравството веќе подолг период е во исклучително лоша ситуација. Континуирано има недостаток на кадар, а оние медицински лица кои работат, се исцрпени. Со години пацинетите...

Македонија 01.06.22 | 11:33

Матичните лекари под притисок на Бухова да гласаат за реизбор на Старделова за претседателка на Лекарската комора?!

Изборите за нов прв човек на Лекарската комора на Македонија и воопшто избор на ново раководство веќе наликуваат на парламентарните во последните циклуси. Притисоци,...

Македонија 22.09.21 | 16:20

Филипче за 14 жртви во Тетово го штити доктор Гривчева Старделова која две години ги крши прaвните норми и мува не ја лази

  Доктор Калина Гривчева Старделова која е директор на Клиниката за гастроентерохепатологија и прв човек на Лекарската комора, а која и покрај Одлука на Антикорупциска...

Македонија 22.09.21 | 14:29

Доктор Гривчева Старделова две години ги крши прaвните норми, а сите надлежни молчат

И покрај одлуката на Антикорупциската комисија дека директорката на Клиниката за гастроентерохепатологија и прв човек на Лекарската комора на Македонија, Калина Гривчева...

Македонија 24.01.20 | 17:06

Антикорупциска пресече: Старделова не може да биде и директорка на Гастро и прв човек на Лекарска комора

Антикорупциската комисија по повеќе од половина година донесе одлука дека има судир на интереси во случајот со Калина Гривчева Старделова која е и директор на Клиниката...

Здравје 17.12.19 | 23:19

Претседателката на Лекарска комора, Старделова крие дека Антикорупциска утврди судир на интереси

Калина Гривчева Старделова, претседателката на Лекарската комора на Македонија, денес не сакаше да ја одложи седницата на Собранието на Лекарската комора на барање...