Ознака: боки 13
Македонија 18.03.22 | 13:25

Додека бизнисмените даваа изјава кај Русковска, УЈП им вршеше претреси, затоа пријавија откако ме уапсија во „Рекет“

Обвинетиот Бојан Јовановски во завршните зборови во случајот „Меѓународен сојуз“ посочи и дека двајцата бизнисмениСилјан Мицевски и Ардијан Амзоски имале поинтензивна...

Македонија 18.03.22 | 12:55

Боки 13 прашува: Дали Амзоски и Мицевски ќе бараат од државата 200.000 евра данок што ги платиле бидејќи тврдат дека се измамени

Бојан Јовановски, познат како Боки 13, на денешните завршни зборови од предметот Меѓународен сојуз праша дали бизнисмените Мицевски и Амзоски, со кои имал договор за...

Македонија 18.03.22 | 12:46

Дали Амзоски и Мицевски ќе бараат од државата 200.000 евра данок што ги платиле бидејќи тврдат дека се измамени

Бојан Јовановски на денешните завршни зборови праша дали бизнисмените Мицевски и Амзоски со кои имал договор за соработка ќе си ги бараат парите што ги уплатиле како...

Македонија 18.03.22 | 12:42

Боки: Ременски и да сакала да ми помогне беше оневозможена поради нејзините алчни партиски другари

Бојан Јовановски на денешните завршни зборови проговори за односот кој го имал со Фросина Ременски. Тој рече дека имале добра соработка и си помагале, особено додека...

Македонија 18.03.22 | 12:01

„Меѓународен сојуз“ работел со амин на поранешниот премиер Зоран Заев

Првообвинетиот во случајот „Меѓународен сојуз“, Бојан Јовановски – Боки 13, денеска во Основниот кривичен суд – Скопје во завршните зборови рече дека е горд што бил...

Македонија 18.03.22 | 11:47

Судијката се вознемируваше на секое споменување на Заев: Заев ме злоупотреби мене, а не јас него, вели Боки 13

Во моментот кога Бојан Јовановски започна да говори за односот кој го имал со поранешниот премиер судијката Софче Ефремова Гаврилова се вознемири и му се закани дека...

Македонија 18.03.22 | 11:26

Јовановски: За 350.000 евра што ми ги даде Амзоски знаеја Заев, Кирацовски и Богоев

„Ако господ ми даде здравје сакам да го изградам тој старски дом затоа што тоа недостасува на Битола“, ги цитараше зборовите на Силјан Мицевски обвинетиот Бојан Јовановски...

Македонија 18.03.22 | 10:46

Бојан Јовановски: Од првиот ден ја имав поддршката на Заев и тој знаеше за моите проекти

Горд сум што бев претседател на Меѓународен сојуз која немаше добиено ниту еден денар државни пари туку зе финансираше со вмрежување со бизнис секторот и имавме реализирани...

Црна хроника 16.03.22 | 13:19

Дукоски: Дали е реално во најобезбедуваната банка во центарот на Скопје на Тодоровска некој да ѝ земе 700.000 евра?

Во овој случај нема доказ за перење пари. Ако тогашната градоначалничка на Битола дозволеше премамена на земјиштето, дом за стари лица навистина ќе имаше. Што се однесува...

Црна хроника 16.03.22 | 12:11

Дуковски праша: Дали Силјан Мицевски почувствува дека е оштетен откако му дојде Финансиска полиција?

Клучното прашање кое се поставува во овој случај е кој е оштетен. Дали тоа е Силјан Мицевски е оштетен или ГП Пелистер. Истото се однесува и за Амзоски. Тој во 2017 година...

Црна хроника 16.03.22 | 11:01

Завршни зборови на обвинителството: Заев само дал поттик за соработка со Боки 13

Се докажа дека обвинетите ги сториле делата за кои се товарат. Нешто што навистина почнало како хуманитарна организација се претворило во нешто друго. Првообвинетиот...

Македонија 11.02.22 | 11:44

Во судница го донесоа хард-дискот со „ватс-“ комуникацијата на Боки, судијката се правда дека сакала да го викне Заев ама одбраната не се сложила

Судијката Софче Гаврилова Ефремова имаше остра комуникација со Бојан Јовановски и со неговиот бранител Сашо Дукоски. Причина е неговиот мобилен телефон и „ватс-ап“...

Македонија 11.02.22 | 11:07

Боки нема да дава одбрана додека не му го вратат телефонот со „ватс-ап“ комуникацијата со политичари, судот не дозволува

Бојан Јовановски и неговиот бранител нема да ја даваат одбраната во случајот „Меѓународен сојуз“ се додека не му биде вратен мобилниот телефон со „ватс-ап“ комуникацијата...

Македонија 11.02.22 | 10:28

Голем број на граѓани се појавија пред судот, но не им дозволија да го следат судењето на Бојан Јовановски

Голем медиумски интерес предизвикува судењето за случајот „Меѓународен сојуз“. По повикот на првообвинетиот Бојан Јовановски граѓаните да дојдат во Кривичниот суд...

Македонија 04.02.22 | 08:54

Moлк од Заев, Рашковски и Николовски за писмото на Боки

Повторно по којзнае кој пат се потврди дека главниот рекетар во Македонија е Зоран Заев. Последна потврда за рекетот од страна на Зоран Заев е јавно објавената преписка...

Македонија 03.01.22 | 23:16

Таткото на Боки открива: 3aeв бeше шеф на peкетapcката групација, тој одлучуваше кој ќе оди во затвop, а кој нe

Премиерот Зоран Заев бил на чело на рекетарската шема во Македонија тврди таткото на Бојан Јовановски, Миле Јовановски во своето гостување во порталот А1 ОН, главната...

Македонија 03.01.22 | 10:50

Јовески тврди дека ОЈО постапува по кривичните пријави на Боки-13

На Бојан Јовановски (Боки 13) во неколку наврати му е овозможено на записник во Основното јавно обвинителство Скопје да ги изложи обвинувањата за повеќе лица, да поднесе...

casibom girişjojobetCasibom GirişDeneme Bonusu Veren SitelercasibomCasibomMeritking GirişBets10holiganbet girişgrandpashabet güncel girişbaywin