понеделник, 21 април 2014 | Вести: 0

Избори 2014

Интервјуа

Неновски: Најавата на ВМРО-ДПМНЕ за 30 инвестиции и 64.000 вработувања е реална

Tome-Nenovski-int84-740x320-top
Ка­ко ја оце­ну­ва­те из­бор­на­та про­гра­ма на ВМРО-ДПМНЕ за пред­вре­ме­ни­те...

Академик Ќулавкова: Албанското малцинство врши психолошка пресија врз Македонците

Katica-Kjulavkova-int84-740x320-top
Спо­ред Уста­вот на Ма­ке­до­ни­ја, служ­бен ја­зик во на­ша­та др­жа­ва...

Кампањите немаат голем ефект, победниците се гледаат преку анкети

Ivica-Madzoski-int82-740x320-top
По­дол­го вре­ме се за­ни­ма­ва­те со ана­ли­за на ан­ке­ти­те по­вр­за­ни...

Колумни

Виолетови анкети и розови очила

Пр­ва­та при­до­би­вка што ја да­ва­ат ма­ке­дон­ски­те...
Горан Момироски

Стаменост или реторичко перчење

За реториката многу умни луѓе искажале свое мислење. Лексико(лозите)графите...
Бона Лазар Бајрактарова

Ќе тргне ли Столтенберг по стапките на Камерон?

Но­ви­от ге­не­ра­лен се­кре­тар на Се­вер­но­ат­лант­ска­та...
Горан Момироски

Вистинометар

Изјава

За 2014 година, во овој момент, веќе имаме неофицијална потврда на најмалку 20 нови странски компании дека во годината која доаѓа ќе почнат градба на нови капацитети во

Повеќе...

Вистина

Ова е изјава на премиерот Никола Груевски, од новогодишното обраќање на 31 декември минатата година. Ваквата изјава тој секојдневно ја потврдува. ODW ELEKTRIK е последнат

Повеќе...

Спорт

Rhein-Neckar Loewen - FC Barcelona

Лазаров и Барселона високо поразени во првиот четврфинален меч

РК Барселона е пред елиминација во Лигата на шампионите откако денеска во првиот четвртфинален загуби кај Рајн Некар Ловен со 38-31. Со овој пораз тимот на Кире Лазаров...

Сцена

tose

Билјана Крстиќ: Најтешко ми беше да ја пеам „Јовано, Јованке“ после смртта на Тоше

Билјана Крстиќ и групата „Бистрик“ по четири години пауза со концерт во Белград ќе го претстават нивниот нов албум. За српските медиуми Билјана откри дека во текот...

Живот

459948_profimedia0191146919_f

(Вознемирувачко фото) Одмаздата кон жените што спиеле со нацистите

Фотографиите направени по ослободувањето на Данска од петгодишната окупација од страна на нацистите, прикажуваат група на луѓе кои се собираат и ги напаѓаат жените...

Република на Facebook

Анкета

Ќе излезете ли на гласање на претседателските и парламентарни избори на 27 април?

Loading ... Loading ...

Вицотека

Во името на seen-от,…

- Христос воскресе! … Seen … - Да, син Божји! Синот божји воскресе!

Статус @ Facebook

#О-младина#КајмакМладина

Ексклузивно: Малолетничка направила скандал, откако не и дале да се слика со Исус!

„Република“ ви препорачува

  • Ракописот од Акра Пауло Коелјо
  • Се гледаме на врвот Коста Петров
  • Понекогаш доаѓа среќа Винка Саздова
  • Соголена пред тебе Силвија Деј