Оваа пченкарна пита (проја) е одлична да се јаде послужена како предјадење, со мезе, или пак да се послужи како еден од главните оброци со чаша јогурт или кисело млеко. Многу брзо и едноставно се приготвува, а многу е вкусна и лесна за стомакот. Еве што ви е потребно:

ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ: 3 јајца, 7 полни супени лажици пченкарно брашно, 9 полни супени лажици бело брашно, 200 мл масло за готвење, 300 мл јогурт, 1 кесичка прашок за печиво, сол по вкус, 300-400 г сирење (по ваш избор)



Republika.mk - содржините, графичките и техничките решенија се заштитени со издавачки и авторски права (copyright). Крадењето на авторски текстови е казниво со закон. Дозволено е делумно превземање на авторски содржини (текст и фотографии) со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.