Ознака: воздушен простор
Македонија 01.04.20 | 12:32

Барем тоа ќе биде бесплатно: Со влезот во НАТО, грчки авиони ќе го чуваат македонското небо

Откако Македонија и официјално стана членка на НАТО започнува и обврската за контрола на македонското небо. Отпорано се знаеше дека за тоа ќе биде задолжена Грција...

Балкан 02.12.19 | 11:37

БиХ по 27 година ја презема контролата врз воздушниот простор

Босна и Херцеговина на 5 декември ќе ја преземе контролата врз својот воздушен простор по 27 години. Сите авиони што ќе летаат над земјата ќе бидат контролирани од Агенцијата...

Балкан 24.09.19 | 08:41

Панајотопулос: Надзор на воздушниот простор на Скопје е интерес на Грција

Началниците на генералштабовите на Грција и Северна Македонија ќе потпишат договор за надзор на воздушниот простор на Скопје, што во овој момент е императив, бидејќи...

Македонија 23.09.19 | 11:11

Грчката армија ќе го чува македонскиот воздушен простор

Началниците на генералштабовите на Грција и Македонија ќе потпишат договор за надзор на воздушниот простор на Скопје, што во овој момент е императив, бидејќи е во корист...

Балкан 23.09.19 | 10:19

Панајотопулос: Атина ќе потпише договор за надзор на воздушниот простор на Скопје

Началниците на генералштабовите на Грција и Северна Македонија ќе потпишат договор за надзор на воздушниот простор на Скопје, што во овој момент е императив, бидејќи...