Ознака: сребреница
Свет 19.07.19 | 14:33

Холандија е делумно одговорна за убиствата во Сребреница

Врховниот суд на Кралството Холандија ја потврди претходната пресуда за делумна одговорност на државата Холандија за смртта на Бошњаците кои се обиделе да пронајдат...

Свет 11.07.19 | 20:31

Холандски војници ја тужат владата поради Сребреница, биле испратени „во невозможна мисија“

Група ветерани од холандскиот баталјон на УНПРОФОР, кои во 1995 сочинуваат дел од мировните сили на ОН во зоната на Сребреница, ќе поднесат тужба против владата на Холандија. Тие...

Скопје 11.07.19 | 11:28

Денеска во Скопје Марш на мирот во знак на геноцидот од Сребреница

„Граѓанската организација Бошњачки национален совет на Република Северна Македонија, денеска ќе ја со МАРШ НА МИРОТ ќе го одобележи сеќавањето на геноцидот во Сребреница. Во...

Скопје 08.07.19 | 15:20

Дел од центарот на градот затворен во четврток, Бошњачкиот национален совет организира Марш на мирот

Граѓанската организација Бошњачки национален совет на Република Македонија информира дека в четвротк ќе ја организира манифестацијатата Марш на мирот во знак на сеќавање...