Во спортската сала на СУГС „Кочо Рацин“ – Ѓорче Петров вчеравсе одиграа финалните натпревари од завршниот ГРАДСКИ ФАЈНЛ ФОР на средноучилишната лига на Град Скопје – скопски регион, за учебната 2021/2022 година.

ФИНАЛНИ НАТПРЕВАРИ ОД ГРАДСКИОТ ФАЈНЛ ФОР

 • ФУТСАЛ МАШКИ ФИНАЛЕ

СУГС „Д-р ПАНЧЕ КАРАЃОЗОВ“ : СУГС  „БОРО ПЕТРУШЕВСКИ“

 

ПРВО МЕСТО – СУГС  „БОРО ПЕТРУШЕВСКИ“

ВТОРО МЕСТО – „Д-р ПАНЧЕ КАРАЃОЗОВ“

ТРЕТО МЕСТО – СУГС „ЗЕФ ЉУШ МАРКУ“

 

 • ФУТСАЛ ЖЕНСКИ ФИНАЛЕ

ДУФК „МЕТОДИ МИТЕВСКИ – БРИЦО“ : СУГС „ЗДРАВКО ЦВЕТКОВСКИ“

 

ПРВО МЕСТО – ДУФК „МЕТОДИ МИТЕВСКИ – БРИЦО“

ВТОРО МЕСТО – СУГС „ЗДРАВКО ЦВЕТКОВСКИ“

ТРЕТО МЕСТО – СУГС  „РАДЕ ЈОВЧЕВСКИ – КОРЧАГИН“

 

 • РАКОМЕТ МАШКИ ФИНАЛЕ

СУГС „НИКОЛА КАРЕВ“ : СУГС „ОРЦЕ НИКОЛОВ“

 

ПРВО МЕСТО – СУГС „ОРЦЕ НИКОЛОВ“

ВТОРО МЕСТО – СУГС „НИКОЛА КАРЕВ“

ТРЕТО МЕСТО – СУГС  „ЗДРАВКО ЦВЕТКОВСКИ“

 

 • РАКОМЕТ ЖЕНСКИ ФИНАЛЕ

СУГС  „Д-р ПАНЧЕ КАРАЃОЗОВ“ : СУГС „ВАСИЛ АНТЕВСКИ – ДРЕН“

 

ПРВО МЕСТО – СУГС  „Д-р ПАНЧЕ КАРАЃОЗОВ“

ВТОРО МЕСТО – СУГС „ВАСИЛ АНТЕВСКИ – ДРЕН“

ТРЕТО МЕСТО – СУГС „МАРИЈА КИРИ – СКЛОДОВСКА“

 

 • КОШАРКА МАШКИ ФИНАЛЕ

СУГС  „НИКОЛА КАРЕВ“ : СУГС  „ЈОСИП БРОЗ – ТИТО“

 

ПРВО МЕСТО – СУГС  „НИКОЛА КАРЕВ“

ВТОРО МЕСТО – СУГС  „ЈОСИП БРОЗ – ТИТО“

ТРЕТО МЕСТО – ДУФК „МЕТОДИ МИТЕВСКИ – БРИЦО“

 

 • КОШАРКА ЖЕНСКИ ФИНАЛЕ

СУГС „ОРЦЕ НИКОЛОВ“ : СУГС „ЗЕФ ЉУШ МАРКУ“

 

ПРВО МЕСТО – СУГС „ОРЦЕ НИКОЛОВ“

ВТОРО МЕСТО – СУГС „ЗЕФ ЉУШ МАРКУ“

ТРЕТО МЕСТО – СУГС „ЈОСИП БРОЗ – ТИТО“

 

 • ОДБОЈКА МАШКИ

СУГС „ОРЦЕ НИКОЛОВ“ : СУГС „Д-р ПАНЧЕ КАРАЃОЗОВ“

 

ПРВО МЕСТО – СУГС „ОРЦЕ НИКОЛОВ“

ВТОРО МЕСТО – СУГС „Д-р ПАНЧЕ КАРАЃОЗОВ“

ТРЕТО МЕСТО – СУГС „РАДЕ ЈОВЧЕВСКИ – КОРЧАГИН“

 

 • ОДБОЈКА ЖЕНСКИ

СУГС  „НИКОЛА КАРЕВ“ : СУГС  „ЈОСИП БРОЗ – ТИТО“

 

ПРВО МЕСТО – СУГС  „ЈОСИП БРОЗ – ТИТО“

ВТОРО МЕСТО – СУГС  „НИКОЛА КАРЕВ“

ТРЕТО МЕСТО – СУГС  „ГЕОРГИ ДИМИТРОВ“

Прваците на Град Скопје во сите спортови, ќе го претставуваат Градот на државното средноучилишно првенство на Македонија ГИМНАЗИЈАДА – СПОРТСКИ ИГРИ во машка и женска конкуренција, што ќе се одржи во Струмица на 12 и 13 мај оваа година.

За потсетување во текот на септември и октомври 2021 година, во Скопје се одиграни квалификациски натпревари на градските зонски лиги во одбојка, кошарка, ракомет и футсал во машка и женска конкуренција:

 1. Одбојка машки – 16 екипи

Одбојка женски – 23 екипи

Вкупно се одиграни 57 натпревари

 

 1. Кошарка машки – 22 екипи

Кошарка женски – 17 екипи

Вкупно се одиграни 58 натпревари

 

 1. Ракомет машки – 18 екипи

Ракомет женски – 16 екипи

Вкупно се одиграни 56 натпревари

 

 1. Футсал машки – 27 екипи

Футсал женски – 19 екипи

Вкупно се одиграни 69 натпревари.

На овие квалификациски натпревари учествуваа 158 средноучилишни екипи од Скопје, и беа одиграни 240 натпревари.

Во декември 2021 година се одиграа вкупно 96 натпревари во зонските лиги во одбојка, кошарка, ракомет и футсал во машка и женска конкуренција.

 

За регионалните натпревари се квалификуваа:

 • ФУТСАЛ МАШКИ

А – СУГС  „ЦВЕТАН ДИМОВ“

Б – СУГС  „БОРО ПЕТРУШЕВСКИ“

В –  СУГС „ЗЕФ ЉУШ МАРКУ“

Г –  СУГС „Д-р ПАНЧЕ КАРАЃОЗОВ“

 

 • ФУТСАЛ ЖЕНСКИ

А – ДУФК „МЕТОДИ МИТЕВСКИ – БРИЦО“

Б – СУГС  „ЗДРАВКО ЦВЕТКОВСКИ“

В – СУГС  „БОРО ПЕТРУШЕВСКИ“

Г – СУГС  „РАДЕ ЈОВЧЕВСКИ – КОРЧАГИН“

 

 • РАКОМЕТ МАШКИ

А – СУГС „НИКОЛА КАРЕВ“

Б – СУГС  „ЈОСИП БРОЗ -ТИТО“

В – СУГС  „ЗДРАВКО ЦВЕТКОВСКИ“

Г –  СУГС „ОРЦЕ НИКОЛОВ“

 

 • РАКОМЕТ ЖЕНСКИ

А – СУГС „МАРИЈА КИРИ – СКЛОДОВСКА“

Б – ДУФК „МЕТОДИ МИТЕВСКИ – БРИЦО“

В – СУГС  „ВАСИЛ АНТЕВСКИ – ДРЕН“

Г – СУГС  „Д-р ПАНЧЕ КАРАЃОЗОВ“

 

 • КОШАРКА МАШКИ

А – СУГС  „НИКОЛА КАРЕВ“

Б – ДУФК „МЕТОДИ МИТЕВСКИ – БРИЦО“

В – СУГС  „ЈОСИП БРОЗ – ТИТО“

Г – СУГС  „ЗДРАВКО ЦВЕТКОВСКИ“

 

 • КОШАРКА ЖЕНСКИ

А – СУГС „ОРЦЕ НИКОЛОВ“

Б – СУГС „ЗЕФ ЉУШ МАРКУ“

В – СУГС  „ВАСИЛ АНТЕВСКИ – ДРЕН“

Г –  СУГС  „ЈОСИП БРОЗ – ТИТО“

 

 • ОДБОЈКА МАШКИ

А – СУГС „ОРЦЕ НИКОЛОВ“

Б – СУГС  „ЗДРАВКО ЦВЕТКОВСКИ“

В – СУГС „Д-р ПАНЧЕ КАРАЃОЗОВ“

Г – СУГС „РАДЕ ЈОВЧЕВСКИ – КОРЧАГИН“

 

 • ОДБОЈКА ЖЕНСКИ

А – СУГС  „ГЕОРГИ ДИМИТРОВ“

Б – СУГС  „ЈОСИП БРОЗ – ТИТО“

В – СУГС „ВАСИЛ АНТЕВСКИ – ДРЕН“

Г – СУГС  „НИКОЛА КАРЕВ“

Во март, април и мај 2022 година, се одиграа вкупно 32 полуфинални и финални натпревари во сите спортови.

Градот Скопје посветено работи на афирмација на спортот и спортувањето меѓу средношколците и на унапредувањето на училишниот спорт во средните училишта под негова ингеренција, велат оттаму.Republika.mk - содржините, графичките и техничките решенија се заштитени со издавачки и авторски права (copyright). Крадењето на авторски текстови е казниво со закон. Дозволено е делумно превземање на авторски содржини (текст и фотографии) со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.