ЈСП „Скопје“ објави оглас за вработување на возачи. На веб страната на јавното претпријатие објавен е огласот за вработување, но во него не стои колку лица ќе се вработат.

Според огласот се бара кандидатите да имаат минимум завршено средно образование (IV степен), возачка дозвола Д категорија, работно искуство од минимум 2 години, флексибилност за работа во смени и професионално однесување. Кандидатите треба да достават и доказ дека со правосилна судска пресуда да не му е изречена казна забрана за вршење на професија, дејност или должност.

ОГЛАС ЗА ВОЗАЧ НА АВТОБУС (ЈАВЕН ПРЕВОЗ)

Потребни квалификации:

· Минимум завршено средно образование (IV степен);

· Флексибилност за работа во смени;

· Професионално однесување;

· Возачка дозвола Д категорија;

· Со правосилна судска пресуда да не му е изречена казна забрана за вршење на професија, дејност или должност;

· Работно искуство од минимум 2 години.

Работни услови:

· Работно време: 40 часа неделно;

· Работното време се организира во три, односно четири смени (двосменски и двократно) и директно зависи од возниот ред на соодветната линија;

· Пауза во зависност од возниот ред на секоја линија;

· Со право на бенефициран стаж

Со пријавите на огласот кандидатите треба да достават:

– Диплома за завршено образование;

– Копија од возачка дозвола Д категорија;

– Доказ дека со правосилна судска пресуда да не му е изречена казна забрана за вршење на професија, дејност или должност.

Потребната документација да се испрати најдоцна до 02.10.2023 годRepublika.mk - содржините, графичките и техничките решенија се заштитени со издавачки и авторски права (copyright). Крадењето на авторски текстови е казниво со закон. Дозволено е делумно превземање на авторски содржини (текст и фотографии) со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.