Ознака: заразени
Здравје 28.09.22 | 14:11

Вкупно тројца починати и 96 нови случаи на ковид-19

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 729 тестови, а регистрирани се 96 нови...

Здравје 26.09.22 | 14:57

Вкупно четворица починати од ковид-19, нови 96 случаи за три дена

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 3 дена (од 24.09 до 26.09.2022): Направени се 962 тестови, а регистрирани...

Здравје 19.09.22 | 14:24

Тројца починати во последните три дена, нови 173 случаи на ковид-19 од 1.216 теста

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 3 дена (од 16.09 до 18.09.2022): Направени се 1.216 тестови, а регистрирани...

Здравје 16.09.22 | 14:26

Ковид-19: Едно лице почина, 89 новозаразени, активни се 689 случаи

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 656 тестови, а регистрирани се 89 нови...

Здравје 15.09.22 | 16:44

Помалку од 100 новозаразени лица, пријавени 4 жртви од коронавирус

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 824 тестови, а регистрирани се 97 нови...

Здравје 13.09.22 | 14:02

Вкупно тројца починати, нови 165 заразени со ковид-19, од нив 39 се реинфекции

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 1.088 тестови, а регистрирани се 165 нови...

Здравје 07.09.22 | 14:08

Тројца починати, нови 134 случаи на ковид-19

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 912 тестови, а регистрирани се 134 нови...

Здравје 06.09.22 | 13:32

Нови 179 пациенти заболени од ковид – 19, од нив 57 се реинфекции

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 977 тестови, а регистрирани се 179 нови...

Здравје 05.09.22 | 16:18

За три дена четворица починати и 254 нови случаи на ковид-19

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 3 дена (од 02.09 до 04.09.2022): Направени се 1.308 тестови, а регистрирани...

Македонија 31.08.22 | 14:29

Вкупно осум пациенти починаа од ковид-19, регистирани нови 222 позитивни случаи

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 954 тестови, а регистрирани се 222 нови...

Здравје 31.08.22 | 08:30

Намален бројот на новозаболени, оздравени и починати од Ковид-19

Во периодот од 22 август до 28 август тестирани се вкупно 5.815 материјали во лабораториите во кои се спроведува молекуларно тестирање и антигенско тестирање за присуство...

Здравје 30.08.22 | 15:18

Вкупно четворица починати, нови 240 случаи на ковид-19 од 1.084 тестови

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 1.084 тестови, а регистрирани се 240 нови...

Македонија 25.08.22 | 17:00

Вкупно седум починати, 313 заразени со ковид-19 од нив 79 се реинфекции

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 972 тестови, а регистриран е 313 нов случај...

Здравје 23.08.22 | 14:26

Вкупно пет лица починаа, нови 429 случаи на ковид-19

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 1.284 тестови, а регистрирани се нови...

Македонија 19.08.22 | 14:33

Тројца починати од ковид-19, нови 473 заразени од 1.131 тестови

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 1.131 тестови, а регистрирани се нови...

Македонија 17.08.22 | 13:49

Вкупно тројца починати од ковид-19, меѓу нив и 48-годишен пациент, нови 521 случаи

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 1.231 тестови, а регистрирани се нови...

Македонија 16.08.22 | 13:20

Вкупно двајца починати, 590 новозаразени со ковид-19 од 1.593 теста

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 1.593 тестови, а регистрирани се нови...

Македонија 15.08.22 | 15:01

Вкупно 10 починати од ковид-19, нови 889 случаи за три дена

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 3 дена (од 12.08 до 14.08.2022): Направени се 2.095 тестови, а регистрирани...

Македонија 10.08.22 | 17:51

Двајца починати и 693 нови заразени, меѓу кои и 170 реинфекции

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, во последните 24 часа се регистрирани 693 нови Ковид случаи од 1.480 направени тестови. Оздравени се 826 пациенти и двајца...

Македонија 02.08.22 | 17:03

Во Скопје најмногу заразени: Вкупно 815 новозаболени од Ковид-19 и четворица починати

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 1.814 тестови, а регистрирани се нови...