Ознака: заразени
Македонија 16.08.22 | 13:20

Вкупно двајца починати, 590 новозаразени со ковид-19 од 1.593 теста

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 1.593 тестови, а регистрирани се нови...

Македонија 15.08.22 | 15:01

Вкупно 10 починати од ковид-19, нови 889 случаи за три дена

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 3 дена (од 12.08 до 14.08.2022): Направени се 2.095 тестови, а регистрирани...

Македонија 10.08.22 | 17:51

Двајца починати и 693 нови заразени, меѓу кои и 170 реинфекции

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, во последните 24 часа се регистрирани 693 нови Ковид случаи од 1.480 направени тестови. Оздравени се 826 пациенти и двајца...

Македонија 02.08.22 | 17:03

Во Скопје најмногу заразени: Вкупно 815 новозаболени од Ковид-19 и четворица починати

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 1.814 тестови, а регистрирани се нови...

Здравје 18.07.22 | 14:22

За три дена нови 899 заразени со ковид-19 од 2.466 тестирања, 201 се реинфекции

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 3 дена (од 15.07 до 17.07.2022): Направени се 2.466 тестови, а регистрирани...

Здравје 14.07.22 | 14:34

Нови 494 заразени со ковид-19 од 1.365 тестови, 105 се реинфекции

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 1.365 тестови, а регистрирани се нови...

Здравје 11.07.22 | 15:12

За три дена уште 520 новозаразени со ковид од 1.869 тестирања, четворица починати

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 3 дена (од 08.07 до 10.07.2022): Направени се 1.869 тестови, а регистрирани...

Здравје 08.07.22 | 14:29

Уште двајца починати, нови 297 заразени од ковид-19 од 1.113 тестови

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 1.113 тестови, а регистрирани се нови...

Здравје 05.07.22 | 13:46

Секој четврти тестиран бил позитивен: Уште 293 новозаразени со ковид-19

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 1.254 тестови, а регистрирани се нови...

Македонија 30.06.22 | 14:22

Речиси 18 отсто од тестираните се позитивни на ковид, уште двајца починати и нови 163 заразени

Речиси 18 отсто од тестираните се позитивни на ковид-19, уште двајца починати и нови 163 заразени од 922 теста, регистрира Министерството за здравство. Досега во земјата се...

Здравје 29.06.22 | 13:41

Уште 148 нови случаи на ковид од 1.261 тестирања, почина 84-годишен скопјанец

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 1.261 тестови, а регистрирани се 148 нови...

Здравје 29.06.22 | 12:55

За 65,8 отсто е зголемен бројот на заразени со ковид-19 во однос на минатата недела, но хоспитализирани се само 10 пациенти, велат од Комисијата за заразни болести

За 65,8 отсто е зголемен бројот на заразени со ковид-19 во однос на минатата недела, но хоспитализирани се само 10 пациенти, велат од Комисијата за заразни болести. Оттаму...

Здравје 28.06.22 | 15:20

Бројките растат: Регистрирани се 168 нови случаи на КОВИД-19

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 1.101 тестови, а регистрирани се 168 нови...

Здравје 24.06.22 | 14:57

Уште 108 заразени со ковид од 723 тесирања

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 723 тестови, а регистрирани се 108 нови...

Здравје 23.06.22 | 15:15

Нови 93 заразени со ковид од 777 тестови, 20 се реинфекции

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 777 тестови, а регистрирани се 93 нови...

Здравје 21.06.22 | 14:19

Нов 91 случај на Ковид-19 од 1.067 тестови, нема починати

Во последните 24 часа, регистрирани се 91 нов случај на КОВИД-19 од направени 1.067 тестови, не е евидентиран ниту еден смртен случај, како во последното деноноќие така и согласно...

Здравје 14.06.22 | 13:54

Нови 66 случаи на ковид од 983 тестови, нема починати

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 983 тестови, а регистрирани се 66 нови...

Здравје 13.06.22 | 14:06

За три дена 69 нови случаи на ковид, нема пријавено починати пациенти

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 3 дена (од 10.06 до 12.06.2022): Направени се 1.640 тестови, а регистрирани...

Здравје 10.06.22 | 18:40

Тројца починати, 65 новозаболени од ковид во Македонија

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа се направени 1.090 тестови, а регистрирани се 65 нови...

Здравје 09.06.22 | 14:11

55 нови случаи на ковид од 1.002 тестови, нема пријавено починати пациенти

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 1.002 тестови, а регистрирани се 55 нови...