Ознака: Сотир Лукровски
Македонија 10.05.24 | 08:03

На 12 мај се одржуваат „Беломорски видувања“

На 12 мај ќе се одржат „Беломорски видувања“. Настан кој можеби е најмасовен во Македонија со над 500 гости. Покрај од политичкиот живот ќе има гости од дијаспората,претставници...

Македонија 20.04.24 | 14:19

Oтворен Беломорскиот клуб и читална во центарот на Скопје

Денеска во центарот на Скопје беше отворен Беломорскиот клуб и читална. На отворањето пристуствуваа здруженија на Македонците од Егејскиот дел на Македонија, а дојде...

Македонија 18.04.24 | 09:23

Лукровски: Беломорски клуб во центарот на Скопје за Македонците од Егејот

Во сабота во 12 часот во центарот на Скопје ќе се отворат просториите на Македонците по потекло од Егејскиот дел на Македонија- Беломорски клуб и читална.  По тој повод...

Македонија 17.04.24 | 14:27

Лукровски: Македонците од Егејот во сабота добиваат свое катче во центарот на Скопје

Во сабота во 12 часот во центарот на Скопје ќе се отворат просториите на Здружението на Македонците по потекло од Егејскиот дел на Македонија – Беломорски клуб и читална. Сотир...