Ознака: Паралија
Балкан 17.09.21 | 11:30

Полициски час во Катерини, Паралија, Неи Пори, Платамона…

Во четири региони во северниот дел на Грција, односно во областа Пиерија во која спаѓаат Катерини, Паралија, Неи Пори, Платамона и сл, како и во областите Иматија, Пела...

Балкан 19.06.20 | 09:45

Паралија, омиленото летувалиште на Македонците празно, газдите на апартманите им мерат температура на гостите

Во Грција почна туристчката сезона со мал број гости. Најголем дел од туристите се од Србија откако грчките власти решија да ја отворат границата со Бугарија. Паралија,...

Балкан 17.07.19 | 23:16

Осумгодишно момче нагазило на отровна морска риба во Паралија, среќа лекарите интервенирале навреме

Момче згазило на отровна риба во Егејското море – пишува српски Телеграф. Според медиумот отровната риба таканаречена морски змеј можела да му предизвика сериозни...

Балкан 09.07.19 | 16:53

Депонија на брегот: Едно од омилените летувалишта на Македонците се дави во ѓубре

За многумина македонски туристи Паралија е една од најчесто посетуваните дестинации кај јужниот сосед која ја бираат за летниот одмор. Ова летувалиште нуди се што може...

Балкан 04.01.19 | 10:29

Oмилените грчки летувалишта прекриени со снег

Студениот бран со снег не го заобиколил ни познатото грчко летувалиште. Омиленото место за одмор на голем број на Балканци, Паралија, денес е прекриено со снежна покривка. Фотографиите...