Ознака: отсуство
Македонија 27.09.20 | 18:32

Шахпаска: Родителите кои користат продолжено породилно боледување да се вратат на работа

По консултација со Претседателот на Владата Зоран Заев и министерот за здравство Венко Филипче ги информираме родителите кои користат продолжено породилно боледување...

Македонија 07.09.20 | 12:29

Мајките на породилно да останат дома до 31 декември, хронично болните да се вратат на работа

Мајките коишто се наоѓаат на породилно отсутво да добијат продолжување на породилното до крајот на годинава, додека граѓаните со хронични заболувања треба да се вратат...

Економија 11.03.20 | 11:22

Појаснија, ама ништо не кажаа: Како ќе регулира отсуството од работа на родителите?

Министерството за труд и социјална политика ги повикува сите вработени и сите работодавачи строго да се придружуваат до мерките кои Владата на Република Македонија...

Свет 04.04.19 | 20:08

Нова директива на ЕУ: мажите ќе имаат најмалку 10 дена платен татковски одмор

Денес Европскиот парламент изгласа нова директива за рамнотежа помеѓу работата и приватниот живот на родителите и старателите, според која мажите ќе имаат минимум...