Ознака: КСП Центар јадро
Култура 28.05.24 | 15:09

Во КСП Центар Јадро премиерно ќе се прикаже уметничкото видео „Вештини за оживување“ на Клелија Живковиќ

„Вештини за оживување“ е партиципативен уметнички проект и метод чија авторка е Клелија Живковиќ, кој се занимава со оживувањето како вродена карактеристика која...

Култура 16.05.24 | 13:29

Промоција на шест книги на Стефан Симиќ во КСП Центар јадро

Денеска со почеток во 19.30 часот во КСП центар Јадри ќе бидат промовирани шест книги од Стефан Симиќ. Стефан Симиќ е млад поет, писател кој твори од почетокот на своите...

Култура 15.05.24 | 17:38

Работилница со Експресивна Арт Терапија „Маски во движење“ со психологот Ана Тодоровска

Денес со почеток во 18:00 часот во КСП Центар -Јадро во Скопје, како дел од проектот „Кадри на ранливост“, ќе се одржи работилница со Експресивна Арт Терапија насловена...

Култура 14.05.24 | 11:01

Предавање „Интимни фамилијарности, сплотени разлики“ на Катерина Шекутковска денеска во КСП Центар- Јадро

Воведно предавање за читачка група за феминизам и студии на животните на Катерина Шекутковска 14 мај (вторник) | 20.00 часот Првата средба на овогодинешната читачка група...

Филм 13.05.24 | 10:36

Проекција на документарниот филм „Беласица“ од Марија Апчевска и трибина на тема: „Процеси, терапевтски практики и грижа во и вон институциите за ментално здравје“ во КСП Центар Јадро

Проекција на документарниот филм „Беласица“ (2023) на режисерката Марија Апчевска и трибина на тема менталното здравје во 21виот век на која ќе учествуваат: Ѓорѓе Хаџи-Анѓелковски,...

Култура 02.05.24 | 17:22

Промоција на книга на Сузана Милевска

КСП Центар-Јадро и Контрапункт во рамките на деветтото издание на КРИК – фестивал за критичка култура, платформа која ја покрена во 2016 година, со радост ве поканува...

Култура 23.03.24 | 12:44

Работилница за имерзивен театар во просторот на КСП Центар-Јадро

Во рамки на проектот “СИОТ СВЕТ Е СЦЕНА – имерзивен театар како алатка за адресирање на општествени прашања и предизвици” на Здружението на уметници Културен центар...

Култура 05.03.24 | 11:00

Многу забава, многу настани во март во КСП Центар Јадро

На 1, 2 и 3 март ве чекаме на Куп Скопје 2024 – Изложба на макети, диорами и минијатури. Потоа дојдете да ја проследите изложбата snapshots, изложба на фотографии на Иво Дамјановски на 8...

Култура 23.02.24 | 12:10

„Архитектонска изложба на студентски проекти – Центар за техничка култура, Општина Центар“ во КСП Центар Јадро

Во петок, 23 февруари 2024 година во 14:00 часот во КСП Центар Јадро ќе биде отворена изложбата „Архитектонска изложба на студентски проекти | Центар за техничка култура,...

Култура 22.02.24 | 09:37

Театарскиот перформанс „Лилит“ во КСП Центар-Јадро

На 22.02.2024, со почеток во 20:00 часот во КСП ЦЕНТАР ЈАДРО, ќе се одржи проектот „Лилит“, кој е првата фаза од театарското истражување насловено „Notebook of Silence“, соработка помеѓу...

Култура 05.09.23 | 10:11

КСП Центар Јадро ќе ги развесели и разигра скопските маалски улици со Маалски фестивал

КСП ЦЕНТАР ЈАДРО ги повикува сите ентузијастични волонтер(к)и да ни помогнат во организирање на овогодинешното издание на МААЛСКИ ФЕСТИВАЛ! МААЛСКИ ФЕСТИВАЛ ќе се...

Култура 26.07.23 | 09:05

„26 Јули, 1963“ – изложба на фотографии, видео проекција и други меморабилии за Скопје во КСП Центар- Јадро

5 часот и 17 минути, 26 јули 1963 година  се време и датум кои се врежани како голема лузна на ткивото на нашиот град. Под урнатините на старото Скопје загинале 1.070 жители,...

Култура 17.04.23 | 17:06

„Panta rei“, самостојна изложба на Наташа Гелева

Во КСП Центар-Јадро на отвoрањето на самостојната изложба „Panta rei“ на Наташа Гелева, на 18.04.2023 (вторник) , со почеток од 20:00 часот. Да се промени промената: Што се менува...

Култура 14.02.23 | 09:20

„Човеколики неволји “- Изложба на партиципативен уметнички проект во КСП Центар Јадро

Вторник (14.02.2023), во 20ч., отворање на изложбата на уметничкиот проект „Човеколики неволји“. Човеколки неволји е партиципативен уметнички проект инициран од Ивана Мирчевска,...

Култура 09.02.23 | 19:23

Презентацијана проектот„Домашна работа“ на Кристина Божурска во рамките на Arts Hub во КСП Центар- Јадро

Почитувани, во рамките на новиот проект Arts Hub кој ќе го реализираме во периодот 2023/24 година, продолжуваме со серијата презентации и разговори со уметници од локалната...

Култура 08.02.23 | 09:16

Презентацијата на проектот „Создаваме град, градиме иднина!“ на Културно Ехо  денеска во КСП Центар- Јадро

Во рамките на новиот проект Arts Hub кој ќе го реализираме во приодот 2023/24 година, продолжуваме со серијата презентации и разговори со уметници од локалната уметничка...

Култура 07.02.23 | 09:35

Презентацијата на проектот  „ Создаваме град, градиме иднина!“ на Културно Ехо 

Во рамките на новиот проект Arts Hub кој ќе го реализираме во приодот 2023/24 година, продолжуваме со серијата презентации и разговори со уметници од локалната уметничка...

Култура 06.02.23 | 09:56

Презентација на проектот „Добро. Подобро, чисто! на Лидија Пајевиќ и Крунислав Стојановски во КСП Центар Јадро

КСП Центар Јадро во рамките на новиот проект Arts Hub, кој ќе го реализираме во приодот 2023/24 година, започнува со серијата презентации и разговори со уметници од локалната...