Ознака: комисија за здравство на ВМРО ДПМНЕ
Македонија 28.12.23 | 13:43

Ќе се сликаат со апарати, а Нефрологија уште нема ехо

По 7 години спиење, ќе се носат 5 нови апарати во ГОБ „8 Септември“, ќе ги промовира, поточно ќе се слика министерот за здравство, Фатмир Меџити, но и покрај 5 нови апарати...

Македонија 25.12.23 | 13:16

Комисија за здравство на ВМРО ДПМНЕ: И на Токсикологија се вработува дете на директор

И на Клиниката за токсикологија се вработува дете на директор, стана пракса директори да си вработуваат децата на клиниките кои се претвоини во партиски дувла или вработувања...

Македонија 20.12.23 | 15:46

Од Владата на ВМРО-ДПМНЕ е реализирана најголемата набавка на амбуланти возила, што направи Меџити за ИМП?

Меџити, министерот за лажни вести кој многу лесно се расфрла со празни и нереални фрази како тоа дека ја иницирал „најголемата набавка за амулантни возила во историјата...

Македонија 19.12.23 | 16:15

Meџити шири лажни вести оти инцирал најголема набавка на возила за итна медицинска помош

Комисијата за здравство на ВМРО-ДПМНЕ го обвини министерот за здравство Меџити дека шири лажни вести оти иницирал најголема набавка на возила за итна медицинска помош. Оттаму...

Македонија 19.12.23 | 13:36

Веста дека Меџити дека ќе набавувал возила за итна помош е „најголема лажна вест во историјата на државата“

Денешната изјава на Меџити дека ЌЕ набавувал возила за итна помош е „најголема лажна вест во историјата на државата“ и воопшто не кореспондира со фактичката состојба,...

Македонија 14.12.23 | 14:21

Комисија за здравство на ВМРО ДПМНЕ: Дали знае Меџити колку специјалисти на Клинички центар „Мајка Тереза“ имаат нерешен статус заради неажурност на менаџерите?

„До Комисијата за здравство на ВМРО-ДПМНЕ пристигнаа информации дека и во комплексот клиники Мајка Терза има готови специјалисти кои не можат да добијат статус – специјалист...

Македонија 13.12.23 | 12:37

Специјалисти со години чекаат статус, а Меџити тера огласи за административен кадар

До Комисијата за здравство на ВМРО-ДПМНЕ пристигнуваат информации од повеќе установи дека готови специјалисти не можат да добијат статус – специјалист заради неажурност...

Македонија 10.12.23 | 11:57

Ако Меџити заврши со турнеја по светот, да си ги доврши овде работите, повикува Комисијата за здравство на ВМРО ДПМНЕ

Ако министерот Меџити заврши со турнеја по светот, може да се заложи за довршување на молерисувањето на Клиниката за неврологија, која само до половина е молерисана,...

Македонија 06.12.23 | 11:33

Се затвораат оддели по болниците и нема лекови, а Меџити унапредува партиски кадри во Министерството за здравство

Министерот Фатмир Меџити веројатно го погрешил ресорот па наместо да се занимава со основната дејност на ресорот – здравството, очигледно се однесува како министер...

Македонија 03.12.23 | 14:04

Комисија за здравство на ВМРО-ДПМНЕ: Филипче без одговор зошто акцелераторот за болните од рак фаќа прашина

Нема отчет за сработеното на партиската трибија на СДС во Битола, а Филипче без одговор зошто акцелераторот за болните од рак 7 години фаќа прашина, се вели во Фејсбук...

Македонија 26.11.23 | 11:08

СДСМ тера трибина за здравство во Штип, а покажа само негрижа за граѓаните, обвинуваат од Комисијата за здравство на ВМРО ДПМНЕ

СДСМ тера трибина за здравство во Штип, а покажа само негрижа за граѓаните и не го заврши најголемиот и најважниот проект за изградба на нова клиничка болница во Штип,...

Македонија 25.11.23 | 10:52

Mеџити да не чита само еден збор од извештајот на ЕК, туку да го чита во целост – оценката за здравство е во катастрофална состојба

Се моли министерот Mеџити да не чита само еден збор од извештајот на ЕК, туку да го чита во целост – оценката за здравство е во катастрофална состојба и извештајот...

Македонија 22.11.23 | 12:05

Директорот тера партиска кампања, а болницата во Охрид е со нефукционални оддели и комплетен дебакл во менаџирањето

Директорот тера партиска кампања, а болницата во Охрид е со нефукционални оддели и комплетен дебакл во менаџирањето како никогаш претходно, реагираат од Комисијата...

Македонија 21.11.23 | 11:47

За што се сликаа? Месец по сечената лента уште не е достапен апаратот за компјутерска томографија

Апаратот за комјутерска томографија во болницата во Струга не е во функција иако директорот Арменд Арслани и заменик директорот ма ФЗОМ, Асаф Абдурамани се сликаа за...

Македонија 17.11.23 | 10:05

Во земјава се случува НЕ одбележување на вропскиот ден и светската недела за рационална употреба на антибиотиците, велат од ВМРО ДПМНЕ

Комисијата за здравство на ВМРО-ДПМНЕ преку статус на Фејсбук вели дека во земјава се случува НЕ одбележување на европскиот ден и светската недела за рационална употреба...

Македонија 15.11.23 | 09:27

По Онкологија и нефрологија и медицинските сестри на Клиниката за детски болести и Здравствен дом Скопје се пожалија на притисоци и неправилности

По информациите од Клиниките за онкологија и нефрологија, до Комисијата за здравство на ВМРО-ДПМНЕ пристигнуваат конкретни забелешки за невреднување на трудот и притисоци...

Македонија 11.11.23 | 08:39

Комисија за здравство на ВМРО-ДПМНЕ обезбедува правна помош за заштита интегритетот на медицинските сестри

Медицинските сестри од Клиниката за нефрологија и од други клиники се соочуваат со притисоци и мобинг од страна на директорите, обвинуваат од Комисијата за здравство...

Македонија 08.11.23 | 11:40

ВМРО ДПМНЕ им нуди правна помош на медицинските сестри кои се соочуваат со мобинг

Комисијата за здравство на ВМРО ДПМНЕ им нуди правна помош на медицинските сестри кои се соочуваат со мобинг. Медицински сестри од Онкологија: Кој се дрзнува да пишува...

Македонија 01.11.23 | 16:41

Зошто е блокирана позитивната листа на лекови, кој си игра комисија и како се даваат условените буџети на лекови?

Зошто е блокирана позитивната листа на лекови, кој си игра комисија и како се даваат условените буџети на лекови, прашуваат од Комисијата за здравство на ВМРО ДПМНЕ. И...

Македонија 31.10.23 | 10:25

Ќерката на Мира Дизел вработена во ГОБ „8 Септември“, болницата станува дувло на партиски кадри на СДСМ

На огласот за вработување во ГОБ „8 Септември“ вработенa е ќерката на пратеничката Мира Стојчевска, познатата како Мира Дизел. За вработувањето на Александра Стојчевска...