Ознака: кабелски оператори
Економија 21.06.20 | 16:05

Кабелските оператори денеска еден час ќе ја прекинат програмата

Кабелските оператори во земјава, попладнево од 18.10 до 19.10 часот, ќе ги прекинат сите телевизиските канали вклучително и македонските (освен МТВ) во знак на протест поради...

Економија 18.06.20 | 14:56

Во пресрет на изборната кампања: Кабелските оператори најавуваат гасење на сите програми освен МТВ

Кабелските оператори на 21 јуни ќе ги исклучат сите програми освен МТВ, во знак на протест поради неуспехот да се реши спорот со националните телевизии, настанат по најновите...

Македонија 13.05.20 | 20:25

Кабловската ќе поскапи ако Владата донесе уредба за формирање фонд за поддршка на медиуми

Здружението на кабелски оператори МК НЕТ најави дека ќе бидат приморани да ги зголемат цените на своите услуги ако Владата донесе уредба со законска сила за формирање...

Македонија 01.04.20 | 13:16

Манчевски пак бара од операторите да ги исклучат каналите

Институтот за развој на електронски комуникации најостро реагира на дописот од страна на Министерството за информатичко општество и администрација, а воедно и целосно...

Македонија 26.02.20 | 15:37

Сите обвинувања за пиратство се неточни, паушални и тенденциозни

Со целосна одговорност тврдиме дека сите програми што се дел од пакетите на операторите се согласно со домашната и меѓународната регулатива за реемитување на програми,...

Економија 26.02.20 | 14:37

Националните телевизии бараат кабелските да ја преиспитаат одлуката за исклучување

Операторите да ја преиспитаат најавата дека ќе прекинат со емитување на програмите на националните телевизии поради новите законски обврски за авторските права, а...