Ознака: хомосексуалност
Свет 24.06.21 | 15:33

Орбан: Во законот воопшто не станува збор за хомосексуалците, јас ги бранам нивните права

Унгарскиот премиер Виктор Орбан застана во одбрана на законот со кој се забранува промовирање на хомосексуалноста и промена на полот во училиштата, тврдејќи за себе...

Македонија 24.06.21 | 10:31

Тасевски: Родов и хомосексуален тероризам, кај нормални народи и држави не проаѓа. Кај нас, знаеме…

Актерот Сашо Тасевски, ја коментира дискусијата што ја има унгарскиот министер за надворешни работи Петер Сијарто со новинари во врска со законот со кој се забранува...

Македонија 17.05.21 | 14:41

Заев: Дискриминацијата базирана на сексуална ориентација или родов идентитет е неприфатлива за Македонија

Дискриминацијата базирана на сексуална ориентација или родов идентитет е неприфатлива за Македонија, држава како дом во кој сите се еднакви, напиша денеска...