Состојки:
1 голема пиле
100 мл мајонез
2 лажици пасирани домати
2 супени лажици гранули лук
малку пиперка
масло
сол

Подготовка:
Малку обработете го пилешкото со нож и пресечете го на половина од долната страна каде што е белото месо. Добро посолете го. Истурете мајонез во сад, додадете пасирани домати, бибер, чешниња лук, масло и измешајте сè. Пилешкото премачкајте го убаво од сите страни. Пилешкото најдобро се пече на решетка каде што може убаво да се исцеди.

Покријте со алуминиумска фолија и држете го целото време на печење. Се пече на 220 степени околу час и десет минути (1.15) додека убаво не порумени. Како прилог, можете да го користите она што го имате при рака или она што го сака вашето домаќинство.



Republika.mk - содржините, графичките и техничките решенија се заштитени со издавачки и авторски права (copyright). Крадењето на авторски текстови е казниво со закон. Дозволено е делумно превземање на авторски содржини (текст и фотографии) со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.