Ознака: зелен хуман град
Скопје 13.11.21 | 20:40

Изгласан 31 предлог на Граѓанскиот буџетски форум на „Зелен хуман град“

Секоја генерација си има своја битка. Нашата е да си го вратиме Скопје. Предолго управувањето со овој град е во рацете на мала група на луѓе кои не се водат од начелото...

Скопје 15.10.21 | 18:02

Зелен хуман град: Скопјани мора да имаат контрола врз начинот на кој се трошат нивните пари

Завршната прес-конференција од кампањата на Зелен хуман град е посветена на прашањето на бездомните животни. Бездомните животни се една од најгорливите теми во управувањето...

Скопје 13.10.21 | 15:58

Петровска: Решени сме да го спречиме нелегалното градење и бетонизација на ридот на Калето

Ридот на скопското Кале на кој се истакнува моќната фортификација и Музејот на современа уметност и од каде широкиот поглед паѓа на нашето Скопје, да го претвориме во...

Скопје 12.10.21 | 20:58

Зелен хуман град соби поддршка од Хајди Секвенц, советничка во советот на Виена од Зелената партија од Австрија

Денеска, заедно со носителката на листата на Зелен Хуман Град, Драгана Велковска, дискутиравме со членката на Австриската зелена партија во советот на Виена, Хајди Секвенц, за...

Скопје 12.10.21 | 08:55

Активисти на Зелен хуман град на раце подигнаа автомобил паркиран на велосипедска патека

Десетина активисти на Зелен хуман град на раце подигнаа автомобил паркиран на велосипедска патека. Од здружената иницијатива велат дека ова не е првпат автомобил да...

Скопје 09.10.21 | 11:47

Кисела Води исече, а Зелен хуман град засади ново дрво пред билбордот

Пред неколку дена во скопската општина Кисела Вода беше исечено дрво за да може подобро да се гледа билбордот со кандидатот за градоначалник на СДСМ Филип Темелковски....

Скопје 07.10.21 | 17:56

Зелен хуман град доби поддршка од Не давимо Београд

Зелен хуман град информира дека движењето на овие избори добило поддршка и од познатото граѓанско движење “Не Давимо Београд” од Србија. Активистите на НДБ ја...

Скопје 03.10.21 | 23:25

Ана Петровска и Зелен хуман град ја презентираа програмата: Да си го вратиме Скопје

Програмата зад која стоиме и со која настапуваме на овие локални избори, за градоначалник на Град Скопје, е спремна. Заедно со граѓаните, со предложените идеи, со многу...

Скопје 29.09.21 | 12:49

Ана Петровска: Градот и државата не треба да заборават дека Шуто Оризари е дел од Скопје

Нов асфалт врз стариот, а нема атмосферска канализација, градење и легализација на куќи без Детален урбанистички план, до повеќето куќи нема пристап за противпожарно...

Македонија 26.09.21 | 17:08

Ана Петровска од Зелен хуман град го демантира Заев: Не правиме пазар за вториот круг!

Ана Петровска, независен кандидат за градоначалник на Скопје, предложен од иницијативата Зелен Хуман град, ја демантирам изјавата на Зоран Заев, дадена при неговото...

Македонија 01.08.21 | 10:34

„Зелен хуман град“: Веруваме дека премиерот Заев е свесен дека со неговите калкулации ќе бидат потребни повеќе потписи за независна советничка листа за Град Скопје отколку за пратеничка листа?

Веруваме дека премиерот Заев е свесен дека со неговите калкулации ќе бидат потребни повеќе потписи за независна советничка листа за Град Скопје отколку за пратеничка...

Македонија 22.06.21 | 11:24

Владата го враќа увозот на отпад, Македонија ќе купува ѓубре за гориво

Наместо да забрани увоз на секаков тип на отпад, владата го враќа стариот закон со кој се дозволува увоз на отпад за гориво, реагираат Здружените организации „Зелен...