Ознака: здружение на оштетени штедачи
Економија 02.12.21 | 09:13

Алберт Муслиу и брат му вкупно ѝ должат на Еуростандард 780.000 евра, се вмешало и Обвинителството од Гостивар

Додека вниманието на пошироката јавност во врска со случајот Еуростандард банка е свртено кон судовите, дел од многуте актери во КРИМИНАЛОТ наречен Еуростандард банка,...

Економија 08.05.21 | 12:09

Дали Павлина Црвенковска знае што е тоа морал? Оставка веднаш!

Дали има надеж дека нашето судство ќе стане независно и ќе оценува праведно? Или дали и понатаму ќе гледаме нарачани пресуди, интервенции и надворешни влијанија во судската...

Економија 06.05.21 | 11:32

Дали молкот за Црвенковска значи одобрување на криминалот и корупцијата во Македонија?

Истражувањата на Галуп покажуваат дека на секое второ лице во светот му се намалиле приходите поради пандемијата на коронавирусот, а луѓето во сиромашните земји се...

Економија 13.04.21 | 08:57

Стечаен управник на фирма со двајца вработени не вратил ни денар од 665 илјади евра долг кон Еуростандард банка

Џеват Ајдиновски, сопственикот и управител на фирмите должници ЏМС Транспорт и БКД-М, се огласи јавно во медиуми во врска со исплата на долговите што ги има кон Еуростандард...

Економија 30.03.21 | 18:50

Џамбазов: Ех, да се сите криминалци како мене, кај ќе ни беше крајот…

Ех, да се сите криминалци како мене, кај ќе ни беше крајот…, реагира Игор Џамбазов по соопштението на Здружението на оштетени штедачи од „Еуростандард банка“. Фирмата...

Економија 24.03.21 | 18:53

Како групацијата „Мулти офис“ успеа за 408 дена да не врати ни денар од 3.000.000 евра од Еуростандард банка?

Здружението на оштетени штедачи од Еуростандард банка продолжува со откривање на имињата на најголемите должници на банката. Грабежот во Еуростандард банка не е направен...

Економија 23.02.21 | 09:04

Оштетените штедачи од „Еуростандард“: Уставниот Суд да не потпаѓа под политички влијанија

Во пресрет на утрешната седница на Уставниот Суд, на којашто прва точка од дневниот ред e иницијативата за оценка за уставноста и законитоста на член 163 став 3 од Законот...