Ознака: SOS Охрид
Македонија 06.07.19 | 16:04

Охрид СОС: Владата не беше во Баку да го спаси Охрид, туку себеси

Невладината организација Охрид С.О.С. која имаше свој преставник и обраќање на самитот на УНЕСКО во Баку, цени дека македонската влада „ја жртвувала можноста“ за меѓународна...

Култура 24.05.19 | 10:21

СОС Охрид: Владата на СДСМ и ДУИ за неполни четириесет месеци фрли во вода четириесет години УНЕСКО

СОС Охрид со писмено соопштение се обрати до граѓаните на Охрид со цел да се спаси градот од препораката за преместување на охридскиот регион на Листата на Светско налседство...

Македонија 23.05.19 | 19:44

„Охрид СОС“: СДСМ и ДУИ се партиите кои го изгубија статусот УНЕСКО

Граѓанската иницијатива за еколошка свест „Охрид СОС“ во писмено соопштение се огласи до медиумите и јавноста по однос предлог-одлуката што ќе биде разгледувана на...

Економија 28.03.19 | 11:23

SOS Охрид: Дали има „сове(с)т во Охрид? Општина Охрид повторно матно ќе легализиција дивоградби на атрактивни локации

Бидејќи Општина Охрид не е транспарентна и советот не работи во име на жителите на Охрид, и ниеден документ, за ниедна седница не е јавно достапен на увид барем седум...