Ознака: Социјалистичка партија на Македонија
Македонија 04.06.23 | 16:03

СПM: Лажната дилема „интеграција кон ЕУ или изолација“ е нереална и провидна

Наметнувањето од власта на лажната дилема „интеграција кон ЕУ или изолација“, Социјалистичката партија на Македонија го оценува за нереална и провидна дилема која...

Македонија 30.05.23 | 16:37

СПМ: СДСМ е најголемата пречка за интензивирање на евроитегративниот процес

Социјалистичката партија на Македонија оценува дека етикетирањето со „за“ или „против“ ЕУ што го спроведува СДС е смешно, па дури и безобразно. Одамна е јасна ориентацијата...

Македонија 22.04.23 | 11:34

И СПМ смета дека Ковачевски лаже и е директно одговорен за ветото од Бугарија

Социјалистичката партија на Македонија реагира на изјавата на премиерот Ковачевски сметајќи ја за неодмерена и целосно погрешна. Ова е проддолжение на серијалот изјави...

Македонија 02.04.23 | 19:47

За СПM начелно е прифатлива преамбулата од хрватскиот Устав

За Социјалистичката партија на Македонија начелно е прифатлива преамбулата од хрватскиот Устав да се примени и во измените во Уставот на Република Македонија. Социјалистичката...

Македонија 31.03.23 | 20:20

Бранејќи ја законитоста, Уставниот суд создаде конфузија и револт кај населението, велат од СПМ

Бранејќи ја законитоста Уставниот суд всушност создаде конфузија и револт кај најголемиот дел од населението, велат од Социјалистичката партија на Македонија. При...

Македонија 26.03.23 | 08:44

СПМ: Ознаките на македонската полиција со тријазични натписи се противуставни и неприфатливи

Од Социјалистичката партија на Македонија (СПМ) реагираат дека измените во ознаките на македонската полиција со тројазични натписи се противуставни и неприфатливи. Актуелната...

Македонија 25.07.22 | 13:11

СПМ до Тупанчески: Јавноста ќе стане свесна за тежината на сидрото кое е обесено околу Македонија со потпишувањето на овој срамен Протокол

Социјалистичката партија на Македонија веќе укажа на последиците од понижувачкиот бугарски Протокол кој за министерот за правда Тупанчевски бил прилично апстрактен,...

Македонија 23.06.22 | 17:53

СПМ бара одговорност за лошите политики што ги спроведува Владата, Ковачевски, Османи и Маричиќ

Социјалистичката партија на Македонија бара одговорност за лошите политики што ги спроведува Владата, премиерот Ковачевски, министерот Османи и вицепремиерот Маричиќ. Во...