Ознака: Прилеп фест
Музика 01.03.24 | 19:02

Потврден датумот за „Прилеп Фест“, и оваа година бројни познати музички имиња

На 19 јуни нè очекува уште едно одлично издание на реномираниот фестивал за народна музика „Прилеп Фест“. Деветотто издание на фестивалот традиционално ќе се одржи...

Естрада 01.03.24 | 15:22

9. издание на „Прилеп фест“: Настапуваат најпознатите музички имиња од фолк сцената и гости од соседните земји

Оваа година, на 19 јуни не очекува уште едно одлично издание на реномираниот фестивал за народна музика , „Прилеп Фест 2024“. Деветотто издание на фестивалот традиционално...

Музика 19.04.22 | 20:12

6. издание на  фестивалот на авторска народна музика „Прилеп фолк фест“

Оваа година ќе се одржи 6 . издание на  фестивалот на авторска народна музика „Прилеп фолк фест“ 2022, на 26-ти мај, во домот на културата “Марко Цепенков”. На овогодишното...