Ознака: оу „блаже конески“
Скопје 22.06.22 | 15:02

ОУ „Блаже Конески“ во Аеродром ќе доби нови училници и мала спортска сала

По успешната имплементација на енергетско-ефикасната фасада, ОУ „Блаже Конески“ во населбата Мичурин наскоро ќе добие современа доградба и проширување на капацитетите,...

Скопје 19.05.22 | 12:59

Муцунски: ОУ „Блаже Конески“ добива енергетска фасада, се проектира и доградба, а во дворот на училиштето наместо сегашниот угостителски објекти ќе се изгради градинка

Денеска сме пред ООУ „Блаже Конески“ на територија на општина Аеродром, едно од најстарите основни училишта во нашата општина. За прв пат откога е изградено училиштето...

Скопје 10.03.22 | 16:24

ОУ „Блаже Конески“ прво добива нова фасада

Основното училиште „Блаже Конески“ во населбата Мичурин наскоро ќе добие целосно нова фасада, со што ќе почне реализацијата на едно од главните ветувања на градоначалникот...

Скопје 25.11.19 | 20:15

Советниците на СДСМ во Аеродром го одбија предлогот на ВМРО-ДПМНЕ за нова локација за иградба на градинка во Мичурин

Советниците на СДСМ по налог на Златко Марин ја одбија иницијативата на ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата за итна постапка за измена на ДУП-от во Мичурин и наместо изградба на...

Црна хроника 12.11.19 | 13:43

Родителите на невакцинираното прваче од Велес добија казна од 200 евра

Родителите на шрвачето од ОУ „Блаже Конески“ во Велес, кое сè уште не посетува настава затоа што ја нема примено потребната вакцинација, добија глоба од 200 евра. Станува...

Скопје 08.11.19 | 18:59

Багерите веќе се во дворот: Утре протест против градење во училишниот двор на „Блаже Конески“

Во дворот на основното училиште „Блаже Конески“ во скопската населба Мичурин, на местото на теренот за кошарка, ќе никне детска градинка, откако таму пред неколку години...