Ознака: негативно мислење
Македонија 08.02.22 | 17:31

Формулацијата „негативно мислење“ избришана од новиот предлог за измени на Законот за граѓанска одговорност за навреда и клевета

Владата денеска донесе заклучок да го повлече Предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за граѓанска одговорност за навреда и клевета од собраниската...

Македонија 08.02.22 | 14:55

Милошоски: Тупанчевски да го смени последниот министер на Милошевиќ, кој што на мала врата го протнува овој вербален деликт

Пратеникот Антонио Милошоски денеска во Собранието пред медиумите го сподели ставот на пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата по однос на, како што вели, скандалозниот...

Македонија 07.02.22 | 10:55

Реагира и АВМУ: Законот за клевета е спротивен на сите демократски практики, води кон самоцензурирање

Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (АВМУ) потенцира дека повикувањето на одговорност за изразено „негативно мислење“, на начинот на којшто е дефинирано...

Македонија 07.02.22 | 09:58

Казната за „негативно мислење“ е појасна кога ќе се види кој ја предложил

Јавноста беше непријатно изненадена што владата предложи закон за клевета и навреда каде санкциониран би бил секој граѓанин/ новинар кој изнесол „негативно мислење”....