Ознака: Марија Павловска
Култура 08.02.23 | 15:22

Марија Павловска добитничка на престижната меѓународна награда „Донатело“ на Фондацијата ‘Fondazione Effetto Arte’ во Палатата Боргезе во Фиренца

Селектирана и посочена како уменик со активност на интернационално ниво, Марија Павловска, e добитничка на престижната меѓународна награда ‘Донатело’ “ 1• International...

Култура 11.04.22 | 13:28

Марија Павловска со проектот „Г-ѓа. & Г-ца. X“ доби втора покана и учество на Венециското биенале

Марија Павловска ја најавува својата втора покана и учество во Европскиот Културен Центар (ЕСС), биенална изложба за современа уметност во Венеција, Италија во Палацо...

Култура 17.03.22 | 09:21

Проектот „Г-ѓа и г-ца Х“ на македонската уметница Марија Павловска од денеска во Галеријата „Остен“

На 17 март во 12 часот во Галеријата „Остен“ ќе биде отворена самостојната изложба на реномираната македонска уметница Марија Павловска. Павловска пред македонската...

Култура 14.03.22 | 13:07

Марија Павловска изложува на ОСТЕН Биеналето на Цртеж 2022 година

Марија Павловска изложува на ОСТЕН Биеналето на Цртеж 2022 година. Павловска се претставува со проектот „Г-ѓа и г-ца Х“, изработен во последните две години (2019-2021) и содржи...

Култура 03.12.21 | 23:23

Меѓународна награда за Марија Павловска

Уметничката Марија Павловска е добитник на меѓународното признание на Интернационалната изложба на азиската, американската и медитеранската уметност – „ААмА“ за...

Култура 21.10.21 | 09:16

Да се биде лично поканет автор со забележан автентичен израз во интернационални размери е чест, потврда и резултат

Ликовната уметница Марија Павловска ќе се претстави на Биеналето во Фиренца. Павловска се претставува со Проектот „Mrs & Ms X” („Госпоѓа и Госпоѓица Х“). Овој проект...

Култура 18.08.21 | 13:23

Марија Павловска и Жанета Вангели учеснички на Азиско-Африканска и Медитеранска ликовна изложба во Хангжу, Кина

Македонските ликовни уметници Марија Павловска и Жанета Вангели учествуваат на 18-тата Азиско-Африканска и Медитеранска Меѓународната ликовна изложба- ААМА...

Култура 05.07.21 | 10:12

Самостојна изложба на Марија Павловска во Македонскиот културен центар во Истанбул

Oд 6 јули до 6 август во македонскиот културен центар во Истанбул ќе биде поставена изложбата „Тишина“ од Марија Павловска Свеченото отворање ќе биде на 6 јули во 14 часот...

Култура 19.02.20 | 12:21

Промоција на монографскиот труд „Првиот принцип-цртежот“ од Марија Павловска

На 20 февруари во Галеријата „Остен“ ќе биде промовирано монографското дело „Првиот принцип-цртежот“ од истакнатата македонска ликовна уметница Марија Павловска. Станува...

Култура 17.05.19 | 10:22

Разговор со уметникот: Европскиот културен центар најави настан со Марија Павловска во текот на Венециското биенале

Европскиот културен центар денеска го најави настанот „Разговор со уметникот“, каде ликовната уметница Марија Павловска ќе говори за нејзиниот проект „A-Reaction“. Разговорот...

Култура 21.01.19 | 10:27

Ѕвездена интернационална кариера на Марија Павловска: Денеска отвора самостојна изложба во Манила

Денеска (21 јануари) во 18 часот македонската ликовна уметница Марија Павловска ја отвора својата самостојна изложба „Моето бело II“ ( White of Mine II) во галеријата „Манила...