Ознака: Макстил
Скопје 01.06.24 | 19:12

Семеен ден на Макстил со децата поддржани од СОС Детско село

На традиционалниот семеен ден на Макстил годинава се приклучија 20 згрижувачки семејства со 60тина деца од СОС Детското село. Од оваа година Макстил стана нов стратешки...

Економија 04.04.24 | 12:06

„Макстил“ го промовира и поддржува концептот на циркуларна економија преку проектотна M6 едукативен центар и „Хелветас“

Од старо користено железо, без црпење природни ресурси, со преработка на начин којшто го минимизира влијанието врз животната средина и со добивање производ од секундарна...

Семејство 27.03.24 | 17:50

Макстил станува стратешки партнер на СОС Детско село: Компанијата ќе се грижи за се што им треба на пет деца без родители

Пет деца без родители и нивната згрижувачка ќе бидат под закрила на компанијата Макстил, која ќе обезбедува се што им е потребно на овие деца, за да почувдтвуваат што...

Сервиси 02.11.23 | 11:59

Емисиите на цврсти честички од „Макстил“ три пати пониски од дозволените гранични вредности

Мерењата на емисионите вредности на цврсти честички од „Макстил“ се во постојано опаѓање и за трипати пониски од дозволените гранични вредности. Ова се потврдува...

Црна хроника 09.06.23 | 16:34

Вработен во „Макстил“ загинал на работното место

Вработен во „Макстил“ утрото загинал на работното место, соопшти компанијата. Почната е истрага за причините за несреќата. Денеска во утринските часови се случи несреќа...

Економија 01.10.22 | 21:20

ФЕНИ, Бучим, Макстил… – Струјата ги затвора компаниите една по една, државната помош доцни

Гигантот за производство на фероникел, Еуроникел Индустри или некогашен Фени ги гаси печките. Високите сметки за струја го принудија на ваков чекор. Од септември почнале...