Ознака: локални избори 2021
Македонија 19.06.23 | 13:36

ДЗР: За локалните избори потрошени 7,3 милиони евра, само три партии доставиле финансиски извештаи

Политичките партии за локалните избори 2021 година потрпшиле 454 милиони денари или над 7,3 милиони евра, а имале приход од 449 милиони денари или 7,3 милиони евра , стои во најновиот...

Македонија 21.08.22 | 09:04

Касами побара предвремени избори: Во рок од шест месеци двапати ја победивме ДУИ

Лидерот на Движењето Беса, истовремено и градоначалник на општина Тетово, Билал Касами, на прес-конференцијата по објавувањето на победата во трката за советот на општина...

Македонија 20.08.22 | 19:59

Влатко Ѓорчев објави победа во Тетово

Влатко Ѓорчев на својот фејсбук профил објавува дека ВМРО-ДПМНЕ во досега преброени 5 избирачки места го победува СДСМ на сите 5. -Тетово ИМ 1974 ОУ Лирија ВМРО 116 СДСМ 62 -Фалише...

Македонија 20.08.22 | 19:13

Касами очекува дека Беса ќе има мнозинство во Советот

Градоначалникот на Тетово и претседател на партијата Движење Беса, Биљал Касами гласаше на вонредните избори за членови на Советот на општината на гласачко место во...

Македонија 20.08.22 | 16:35

Во Маврово и Ростуше постигнат е цензус, до 15 часот излезноста надмина 34 проценти

На гласањето за градоначалник на општина Маврово и Ростуше до 15 часот, правото на глас го оствариле 3.423 лица, односно 34,41 роценти од вкупниот број на граѓани запишани...

Македонија 20.08.22 | 15:19

ДИК: Излезноста до 13 часот во Центар Жупа 25,4 отсто, во Маврово-Ростуше 24,21 отсто

Државната изборна комисија информира дека излезноста до 13 часот во општина Маврово-Ростуше е 24,21 процент, а во општина Центар Жупа 25,4 проценти. Во овие две општини денеска...

Македонија 20.08.22 | 13:48

До 13 часот во Центар Жупа излезноста 25 отсто

Изборниот ден во општина Центар Жупа минува тековно, со зголемен процент на излезност. До 13 часот, правото на глас го искористиле 1817 граѓани или 25 отсто од вкупно запишаните...

Македонија 20.08.22 | 13:27

Гласањето во Маврово и Ростуше без пречки, излезноста 14,11 проценти

На гласањето за градоначалник на општина Маврово и Ростуше до 11 часот на избирачките места излегле 1.404 лица со право на глас. Тоа е 14,11 проценти од вкупниот број на граѓани...

Македонија 20.08.22 | 13:03

Даштевски: На некои места имаше објавени списоци само на албански, немаше на македонски

Претседателот на Државнат изборна комисија Александар Даштевски, неговата заменичка Дитмире Шеху дојдоа во Тетово на увид на гласањето за вонредните избори за членови...

Македонија 20.08.22 | 12:15

Излезноста во Центар Жупа до 11 часот 14 отсто

Во општина Центар Жупа, каде денеска се спроведуваат втори повторени избори за градоначалник, до 11 часот правото на глас го оствариле 1.035 лица или 14 отсто, од вкупно 7154...

Македонија 20.08.22 | 10:30

ДИК: До 9 часот излезноста во Маврово-Ростуше 5,52 отсто, во Центар Жупа 5,69

До девет часот во општина Маврово-Ростуше на гласање излегле 549 гласачи или излезноста е 5,52 отсто, а во Центар Жупа излегле 407 гласачи или 5,69 отсто. Во Тетово до девет...

Македонија 20.08.22 | 10:11

Излезноста до 9 часот во Центар Жупа 5,69 отсто

Непречено се одвива изборниот процес во општина Центар Жупа, каде до 9 часот правото на глас го оствариле 407 лица.  Во процент тоа изнесува 5,69 отсто од вкупно запишаните...

Македонија 20.08.22 | 10:04

Навреме отворени избирачките места во општините Центар Жупа, Маврово-Ростуше и Тетово

Навреме се отворени гласачките места во Центар Жупа и Маврово-Ростуше каде се избира градоначалник, како и гласачките места во општина Тетово каде се бираат членови...

Македонија 20.08.22 | 09:03

Почна гласањето во сите избирачки места во Тетово

Во сите 117 избирачки места во Општина Тетово започна гласањето на вонредните избори за членови на Совет и се одвива без проблеми, информираат од Општинската изборна...

Македонија 20.08.22 | 08:41

Во Центар Жупа навреме отворени сите гласачки места

Во општина Центар Жупа денеска се спроведуваат по вторпат повторени избори за градоначалник.  Во 7 часот отворени се сите 16 гласачки места. Во единствениот избирачки...

Македонија 20.08.22 | 08:36

За изборите отворена подрачната канцеларија на Народниот правобранител во Тетово

Подрачната канцеларија на Народниот правобранител во Тетово ќе биде отворена денеска во периодот од 7 до 19 часот, кога се одржуваат изборите за градоначалник на општините...

Македонија 20.08.22 | 08:30

Денеска избори: Граѓаните на Маврово и Ростуше и Центар Жупа бираат градоначалник, тетовци бираат советници

Во општините Маврово и Ростуше и Центар Жупа денеска се одржуваат повторени избори за градоначалник поради тоа што на претходните избори ја немаше потребната излезност...

Македонија 19.08.22 | 20:41

Даштевски: Утрешните избори очекуваме да поминат во најдобар ред

Очекуваме утре изборите да поминат во најдобар ред, а за тоа да биде уште подобро, цела недела во Одделението на Државната изборна комисија се одржуваа обуки, а претходно...

Македонија 19.08.22 | 12:39

Вкупно 101.174 лица со право на глас на изборите за градоначалник во Маврово Ростуше и Центар Жупа и за советници во Тетово

На утрешните локални избори за градоначалник во Маврово и Ростуше и во Центар Жупа и за советници во Тетово право на глас имаат вкупно 101.174 гласачи. Во Тетово во Избирачкиот...

Македонија 19.08.22 | 11:13

Гласаат болните и затворениците во Маврово Ростуше, Центар Жупа и Тетово

Започна гласањето за изборите за градоначалници на општините Маврово и Ростуше и Центар Жупа и за членови на Советот на општина Тетово. Државната изборна комисија (ДИК)...