Ознака: Комисијата за спречување и заштита од дискриминација
Вести 27.10.23 | 11:57

Игор Јадровски е нов претседател на Комисијата за спречување и заштита од дискриминација

Членовите на Комисијата за спречување и заштита од дискриминација денеска на 26-тата седница, по принципот на ротирачко претседателство, едногласно, за нов претседател...

Македонија 19.12.22 | 19:46

На татко не му било дозволено да го придружува своето дете на Детска клиника

Комисијата за спречување и заштита од дискриминација (КСЗД) утврдила директна продолжена дискриминација врз основа на пол извршена од Јавната здравствена установа...

Македонија 29.11.22 | 12:15

КСЗД: Клубот „Ванчо Михајлов“ не ги отстрани спорните содржини од социјалните мрежи во предвидениот рок

Клубот „Ванчо Михајлов“ од Битола не ги отстрани спорните содржини од социјалните мрежи иако рокот за тоа истече, а денеска истекува и рокот за останатите препораките...

Македонија 29.11.22 | 12:13

„Ванчо Михајлов“ не го смени името и статутот, јавното обвинителство е на потег

 Клубот „Ванчо Михајлов“ од Битола не ги отстрани спорните содржини од социјалните мрежи иако рокот за тоа истече, а денеска истекува и рокот за останатите препораките...

Колумни 15.10.22 | 19:32

Во Македонија жените се мажи: Весна Бендевска со три рала поголеми м….. од Таче, Стево и Бујар на купче

Предраг Димитровски Комисијата за спречувње и заштита од дискриминација е првата и засега единствена институција во Република Македонија која директно одговори на...

Македонија 04.02.22 | 14:51

Комисијата за спречување и заштита од дискриминација ќе ја следи доставата на решенија за изолација

Комисијата за спречување и заштита од дискриминација (КСЗД) соопшти дека по покренатата постапка од нивна страна, а во врска со објава во медиумите дека Државниот здравствен...

Македонија 04.02.22 | 11:49

Комисијата за заштита од дискриминација отвори постапка за случајот со Ембла

Комисијата за спречување и заштита од дискриминација соопшти дека отвори постапка по службена должност за сегрегација на четвртоодделенката Ембла од Гостивар. Таа...