Ознака: индустриско производство
Економија 03.05.22 | 11:08

Индустриското производство во март зголемено за 3,2 проценти

Индустриското производство во март е зголемено за 3,2 проценти во однос на истиот месец лани, објави Државниот завод за статистика. Пораст е забележан во секторот Рударство...

Македонија 04.04.22 | 12:03

ВМРО ДПМНЕ: Закрепнувањето на индустриското производство не е рефлексија на вистината што сака да ја прикаже Владата

Индустриското производство во јануари 2022 година бележи годишен раст од 0,7%, а во февруари од 6,3%, заради исклучително ниската споредбена основа од јануари и февруари...

Економија 31.03.22 | 18:03

Владата се пофали дека поттикнала раст на индустриското производство за 6,3% во февруари

Зголеменото индустриско производство за 6,3% во февруари годинава, споредено со истиот месец лани е доказ за добро концептираните економски мерки на Владата на Република...

Економија 30.12.21 | 12:48

Раст од 4,7 проценти на индустриското производство во ноември годинава

Индустриското производство во ноември годинава, во однос на ноември минатата година бележи раст од 4,7 проценти. Во периодот јануари – ноември годинава, споредено со...

Економија 30.11.21 | 13:35

Пад на индустриското производство во октомври

Индустриското производство во октомври годинава, во однос на октомври лани е намалено за 6,5 отсто. Во периодот јануари – октомври, пак, во споредба со минатата година...

Економија 30.07.21 | 12:56

Во јуни раст од 9,5 проценти на индустриското производство на годишно ниво

Индустриското производство во јуни годинава, во однос на јуни лани бележи раст од 9,5 отсто, а од 6,6 отсто во првата половина од годината споредено со истиот период од...

Економија 02.07.21 | 07:50

Во мај имало пораст на индустриското производство за 16,5 отсто во однос на лани

Индустриското производство во мај годинава во однос на мај лани е поголемо за 16.5 отсто, а кумулативно во првите пет месеци од 2021 во споредба со истиот период од 2020 бележи...

Економија 31.05.21 | 15:37

Индустриското производство во април зголемено за 46,1 отсто

Индексот на индустриското производство во април 2021 година, во однос на истиот месец лани, изнесува 146,1, односно е поголемо за 46,1 отсто, соопшти Државниот завод за статистика...

Економија 31.12.20 | 09:58

Пад на индустриското производство во ноември за четири отсто: Годинава пониско за 10,6 отсто

Индустриското производство во ноември 2020 година бележи пад од 4 отсто во односна ноември лани, а во периодот јануари-ноември 2020 во однос на тој период 2019 година има намалување...

Економија 30.09.20 | 09:37

Индустријата колабира: Пaд од 9,1% на индустриското производство во август

Индустриското производство во август годинава, во однос на август лани, бележи пад од 9,1 отсто, а во периодот јануари – август 2020 година, во однос на периодот јануари...

Економија 30.07.20 | 18:00

Од лошо полошо: Индустриското производство во јуни пониско за 15,1 отсто

Индустриското производство во јуни годинава во однос на јуни лани бележи пад од 15,1 отсто, додека за период јануари – јуни годинава во однос на тој период лани има намалување...

Економија 29.06.20 | 14:08

Драстично паѓа: Индустриското производство во мај со пад од 27 отсто

Индустриското производство во мај годинава забележа пад од 27 отсто во однос на мај лани, а од почетокот на годинава до мај во однос на тој период минатата година намалување...

Свет 02.06.20 | 19:15

Унгарија: Индустриското производство почна да закрепнува по кризата

Индустрискиот ПМИ индекс во Унгарија се искачи на 40,3 во мај, откако падна на 33,7 април. Ова покажува дека индустриското производство во земјата се уште се намалило, но...

Економија 30.01.20 | 13:51

Пад од 5,9 проценти на индустриското производство

Индустриското производство минатиот месец бележи пад од 5,9 отсто во споредба со декември минатата година, а во перидот јануари-декември лани има раст од 3,7 отсто во однос...

Економија 30.12.19 | 13:17

Намалено индустриското производство

Индустриското производство во ноември годинава е за 2,1 отсто намалено во однос на ноември 2018 година, а во првите 11 месеци од годинава има пораст од 4,7 отсто во споредба...

Економија 04.08.19 | 15:02

Мицкоски: Блескаме само во оној свет кој што го живее Зоран Заев и неколкумина обожаватели и апологети околу него

Индустриското производство во првиот квартал 2019-та година, оној квартал кој што се споредување со исклучително катастрофално нискиот прв квартал во 2018-тата година.Се...

Економија 30.06.19 | 11:51

Мицкоски: На уште една од стотиците лаги на Зоран Заев ѝ пристигна демантот

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски сподели статус на својот Фејсбук профил во кој пишува дека за една од многуте лаги на Зоран Заев пристигнал демант. Мицкоски...

Економија 30.01.19 | 13:21

Индустриското производство лани со раст од 5,4 отсто

Индустриското производство во текот на 2018 година забележа раст од 5,4 отсто во однос на петходната година. Индустриското производство забележа раст и на месечно ниво....