Ознака: Флоренс Робин
Балкан 04.10.22 | 09:50

Државен орден за француската амбасадорка за „одбрана на историската вистина“ на Бугарија во спорот со Македонија

Радев ја одликуваше Флоренс Робин со орденот „Мадарски коњаник“ од прва класа Бугарскиот претседател Румен Радев ја одликува француската амбасадорка во Бугарија...

Балкан 28.09.22 | 19:49

Француската амбасадорка во Софија: Без Бугари во Уставот, Македонија нема да влезе во ЕУ

Флоренс Робин, француската амбасадорка во Софија во изјава за весникот „Сега“ даде своја анализа околу состојбата со бугарските државјани во Македонија. Како што...

Балкан 15.09.22 | 20:01

Француската амбасдорка во Софија бара сите да работат на посилна Европа

Сите заедно, Бугарите, Македонците, како и француското претседателство со Европската унија, работевме заедно за да може Европа да биде посилна, за историските проблеми...

Свет 01.07.22 | 11:09

Француската амбасадорка во Бугарија: Предлогот е ист како изгласаниот во бугарскиот парламент

Вчерашниот предлог на Франција до Бугарија и Република Македонија за решавање на спорот е идентичен со првичниот што беше изгласан во бугарскиот парламент. Ова го изјави...

Македонија 08.01.22 | 17:53

Француската амбасадорка во Бугарија: Официјален Париз ќе понуди посредување меѓу Софија и Скопје

Француската амбасадорка во Бугарија, Флоренс Робин, изјави дека за нејзината земја прашањето за проширувањето на ЕУ со Македонија и Албанија е исклучително...