Ознака: ЕУ преговори
Македонија 22.06.23 | 18:06

Маричиќ: Заедно со академската заедница ќе ги дефинираме областите во кои ќе можеме да се вклучиме пред членството во ЕУ

Денеска Центарот за стратегиски истражувања „Ксенте Богоев“ при Македонската академија на науките и уметностите (МАНУ), во соработка со Секретаријатот за европски...

Македонија 20.03.23 | 22:00

Маричиќ: Членството во ЕУ веќе не е теоретска шанса, туку реална можност и имаме шанса да ги завршиме преговорите

Мислам дека сите политички партии се соочени со одговорноста за продолжување на патот кон ЕУ. Ние сме свесни дека ова е неправедно и дека не е идеален францускиот предлог....

Македонија 28.03.22 | 17:04

Шолц: Што поскоро да започнaт преговорите за членство со Тирана и Скопје

Преговорите за пристапување на Албанија и Македонија во Европската унија мора да започнат што е можно поскоро, бидејќи секое одложување ќе ги направи земјите...

Балкан 30.12.21 | 17:10

Албанија ќе бара раздвојување од Македонија во однос на датумот за преговори со ЕУ

Албанија стана заложник во процесот по бугарското вето за Македонија. Ако Бугарија стави вето во првите шест месеци од следната година, ќе бараме издвојување од Северна...