Ознака: билјана ивановска
Македонија 22.08.20 | 19:33

Пратеникот Бесими не смее да го бира братот Бесими за министер

Билјана Ивановска, претседателка на Антикорупциската комисија, вели дека првиот потенцијален судир на интереси го препознаваат при изборот на владата, чиј член, според...

Македонија 12.06.20 | 15:09

Антикорупциска отвори предмет за првиот сет економски мерки: Се потрошија многу буџетски пари

Државната комисија за спречување на корупција отворила предмет за првиот сет економски мерки и побарала од Владата документи и податоци за тоа кој добил, а кој бил одбиен...

Македонија 20.04.20 | 10:32

Антикорупциска: Злоупотребите во време на вонредна состојба не ослободуваат од одговорност

Моќта на службените лица во вонредна состојба се зголемува, а поради тоа се зголемуваат и ризиците од намерни грешки, но Кривичниот законик во ниту еден случај, ниту...

Македонија 23.01.20 | 13:09

Ивановска: Ќе направиме список од судии и обвинители на кои ќе се испитува имотната состојба

Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) во соработка со Републичкиот судски совет (РСС) ќе прават список на судии чија имотна состојба ќе биде испитувана. Ние...

Македонија 23.01.20 | 12:30

Ивановска: Ако се реши „Рекет“ќе се зголеми довербата на граѓаните во институциите

Претседателката на Државната комисија за спречување на корупцијата, Билјана Ивановска смета дека ако се реши случајот „Рекет“, ќе се подобри перцепцијата за корупцијата...

Македонија 24.12.19 | 11:51

Ивановска: Јавното обвинителство сè уште работи под притисок

Претседателката на Државната комисија за спречување корупција (ДКСК) Билјана Ивановска смета дека Јавното обвинителство (ЈО) сè уште работи под притисок, од, како што...

Македонија 09.10.19 | 09:20

Ивановска: Антикорупциска има смртни непријатели и многу притисоци

Пpитисоци има, а доаѓаат од оние за кои сме ги завршиле постапките и сме ги објавил, откри претседателката на Државната комисија за cпрeчување кopпуција, Билјана Ивановска. Знаете...

Македонија 08.10.19 | 14:33

„Со ум во антикорупциски бум“: Претседателката на ДКСК најави борба против корупцијата

Со ум во антикорупциски бум“ е мотото врз основа на кое ќе се подготвува петгодишната Национална стратегија за борба против корупцијата. Имаме тешка борба пред нас...

Македонија 05.10.19 | 19:52

Првата антикорупционерка заигра чочек

На социјалните мрежи се шири видео од чочек во автобус или комбе, каде се гледа како претседателката на Антикорупциската комисијата е на чело на џумбушот. Нема детали...

Македонија 01.10.19 | 11:51

Претседателката на Антикорупциска задоволна од работата на Комисијата, институциите реагирале бавно

Поради бавноста на институциите резултатите од работата на Антикорупциската комисија се гледаат дури по неколку месеци, оценува Транспарентност Македонија. Оттаму...

Македонија 09.07.19 | 11:33

Ивановска: Големи парични средства се кријат во позадина на продажбата на авионски билети

Државната комисија за спречување корупција ќе го разгледа случајот со продажбата на авионски билети во институциите, изјави денеска претседателката на Државната комисија...

Македонија 26.06.19 | 08:20

Муареми: Комплетно ќе прочешламе како Иванов дошол до становите

Претседателката на антикорупциската комисија Билјана Ивановска посочи дека доколку Антикорупциска утврди дека имотот на одреден функционер се зголемил значително...

Македонија 23.02.19 | 12:11

Ивановска: Антикорупциска нема капацитет за претседателските избори

Во пресрет на претседателските избори, како и локалните во трите општини, односно Охрид, Ново Село и Дибер, претседателката на Антикорупциска комисија, Билјана Ивановска...