2 чаши свежи листови босилек
3/4 чаша рендан пармезан
1/2 чаша екстра маслиново масло
1/2 чаша ореви
2 големи чешниња лук
1/4 чаша сок од лимон
сол
мелен црн пипер

Подготовка:

Измијте ги и исушете ги листовите босилек. Во блендер ставете босилек, пармезан, оревите, лукот, сокот од лимон, маслиновото масло, солта и биберот. Блендирајте додека сè не се исецка ситно и не стане мазна смеса. Сосот е готов. Добар апетит!



Republika.mk - содржините, графичките и техничките решенија се заштитени со издавачки и авторски права (copyright). Крадењето на авторски текстови е казниво со закон. Дозволено е делумно превземање на авторски содржини (текст и фотографии) со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.