Еве како да ги направите совршените кнедли. Состојки:1 белка од јајце,3 лажици пченкарно брашно / гриз,пола лажица вегета,1/2 грст ситно сецкан магдонос.

Подготовка: Изматете ја белката до пенење. Додадете ги останатите состојки и продолжете да мешате додека смесата не се изедначи.

Извадете ги кнедлите со мала лажица и ставајте ги една по една во врелата супа што сте ја ставиле на оган. Потоа продолжете да гответе на тивок оган. Полека свртете ги кнедлите на другата страна.

Гответе ги кнедлите во супата уште 10 минути на тивок оган, повремено лесно мешајќи ја супата. Послужете со грст сецкан магдонос по желба. Во овој рецепт не се користи жолчката од јајце во смесата со кнедли, бидејќи кнедлите можат да се распаднат за време на готвењето.



Republika.mk - содржините, графичките и техничките решенија се заштитени со издавачки и авторски права (copyright). Крадењето на авторски текстови е казниво со закон. Дозволено е делумно превземање на авторски содржини (текст и фотографии) со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.