Чоколаден оскар е еден од заштитните знаци на Гувернерскиот бал, ексклузивната забава која следува по церемонијата на доделување Оскари. Таа ќе се одржи в понеделник наутро по македонско време.
Главен готвач на овие вечери веќе 30 години е Волфганг Пук, чиј тим за кетеринг мора да опслужи 1.500 гости. За да се нахранат сите се трошат 90 килограми чаден лосос, пилешко и говедско, речиси 75 литри соја сос, 27 килограми печурки, 18 килограми ракчиња и карфиол, 100 патки и илјада лепчиња. Неизбежни на менито се и минибургери и пици, а во понуда ќе бидат и 37 десерти, од класични до егзотични.
Пет илјади чоколадни оскари попрскани со 24-каратна златна прашина ќе се направат за претстојната забава, со што Пук ќе стигне до бројката од 150.000 вакви десерти во своето тридецениско учество на Оскарите.
Republika.mk - содржините, графичките и техничките решенија се заштитени со издавачки и авторски права (copyright). Крадењето на авторски текстови е казниво со закон. Дозволено е делумно превземање на авторски содржини (текст и фотографии) со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.
Comments are closed for this post.