Ознака: задолжување
Економија 21.08.19 | 10:58

Ново задолжување: Нови 125 милиони евра ќе се додадат на владиниот бројчаник за долгови

Владата го утврди текстот на Предлог на Закон за задолжување на Република Македонија кај Меѓународната банка за обнова и развој- Светска банка по Договорот за заем...

Македонија 01.08.19 | 13:32

Николов: Не сака Заев Развојна банка на ЕУ да го контролира како троши половина милијарда евра

Дали Зоран Заев се подготвува за најголемиот грабеж во историјата на независна Македонија?, праша денеска на прес-конференција Игор Николов од ВМРО-ДПМНЕ. Доколку нашите...

Економија 19.06.19 | 13:31

Ново задолжување од 14 милиони евра

Министерството за финансии вчера одржа нова аукција на хартии од вредност со која повлече дополнителни 860 милиони денари односно 14 милиони евра. Според проценките на...

Економија 12.06.19 | 12:33

Ново задолжување од 8 милиони евра

Министерството за финансии за наредната недела закажа нова аукција на хартии од вредност со која повлече нови 500 милиони денари односно нешто над 8 милиони евра. Алармантно...

Економија 13.05.19 | 17:37

Владата утре ќе ја задолжи државата за нови 49 милиони евра

Владата продолжува редовно да се задолжува на домашниот пазар. Министерството за финансии за утре закажа нова аукција на хартии од вредност со која планира да повлече...

Економија 08.05.19 | 15:46

Владата ќе ја задолжи државата за нови 49 милиони евра

Владата продолжува редовно да се задолжува на домашниот пазар. Министерството за финансии закажа нова аукција на хартии од вредност со која планира да повлече нови...

Економија 16.04.19 | 15:04

Владата денеска нè задолжи за нови 39 милиони евра

Министерството за финансии денеска одржа аукција на државни обврзници со кои државата се задолжи за нови 2,4 милијарди денари односно околу 39 милиони евра. Ова е едно...

Економија 10.04.19 | 17:32

Македонија пред колапс – задолжување од 39 милиони евра

На официјалната страница на Народната банка објавена е аукција на државни хартии од вредност во износ од 2.4 милијарди денари или скоро 39 милиони евра. Ова е едно од низата...

Економија 05.03.19 | 14:00

Владата нѐ задолжи за нови 130 милиони евра

Владата денеска ги задолжи граѓаните за нови 130 милиони евра. Имено, на денешната аукција на државни хартии од вредност треба да се повлече износ од 8.000.000.000 денари. Ова...

Економија 29.01.19 | 19:40

Државата ги задолжи граѓаните за нови 26 милиони евра

Министерството за финансии продолжува да ги задолжува македонските граѓани. Државата денес се задолжи за нови 26 милиони евра. На аукцијата на државни хартии од вредност...

Економија 09.01.19 | 14:33

Економијата тоне, Владата месецов ќе нѐ задолжи за нови 11,3 милиони евра

Министерството за финансии за наредната недела закажа аукција на државни хартии од вредност во износ од 700.000.000 денари односно 11,3 милиони евра. Официјалните информации...

Економија 25.12.18 | 21:14

Јанушев: Во овој момент има рекордно најголема задолженост – државата се враќа неколку чекори наназад

Генералниот секретар на ВМРО-ДПМНЕ, Игор Јанушев во гостувањето на 1ТВ зборуваше за економијата каде посочи дека ВМРО-ДПМНЕ води реална политика со реални согледувања...

Економија 25.12.18 | 17:27

Власта ги задолжи граѓаните за нови 30 милиони евра

Ни трага ни глас од капитални инвестиции. Тие останаа мисловна именка. Но затоа пак Владата продолжува редовно да се задолжува на домашниот пазар. Министерството за...

Економија 02.12.18 | 20:30

Задолжувањето галопира-граѓаните стравуваат дека ќе завршиме како Грција

Македонија е во должнички вртлог. Од ден на ден земјава е сè позадолжена. Секоја година од домашни и од странски извори мора да се позајмуваат пари за да се вратат старите...