Ознака: задолжување
Економија 13.05.19 | 17:37

Владата утре ќе ја задолжи државата за нови 49 милиони евра

Владата продолжува редовно да се задолжува на домашниот пазар. Министерството за финансии за утре закажа нова аукција на хартии од вредност со која планира да повлече...

Економија 08.05.19 | 15:46

Владата ќе ја задолжи државата за нови 49 милиони евра

Владата продолжува редовно да се задолжува на домашниот пазар. Министерството за финансии закажа нова аукција на хартии од вредност со која планира да повлече нови...

Економија 16.04.19 | 15:04

Владата денеска нè задолжи за нови 39 милиони евра

Министерството за финансии денеска одржа аукција на државни обврзници со кои државата се задолжи за нови 2,4 милијарди денари односно околу 39 милиони евра. Ова е едно...

Економија 10.04.19 | 17:32

Македонија пред колапс – задолжување од 39 милиони евра

На официјалната страница на Народната банка објавена е аукција на државни хартии од вредност во износ од 2.4 милијарди денари или скоро 39 милиони евра. Ова е едно од низата...

Економија 05.03.19 | 14:00

Владата нѐ задолжи за нови 130 милиони евра

Владата денеска ги задолжи граѓаните за нови 130 милиони евра. Имено, на денешната аукција на државни хартии од вредност треба да се повлече износ од 8.000.000.000 денари. Ова...

Економија 29.01.19 | 19:40

Државата ги задолжи граѓаните за нови 26 милиони евра

Министерството за финансии продолжува да ги задолжува македонските граѓани. Државата денес се задолжи за нови 26 милиони евра. На аукцијата на државни хартии од вредност...

Економија 09.01.19 | 14:33

Економијата тоне, Владата месецов ќе нѐ задолжи за нови 11,3 милиони евра

Министерството за финансии за наредната недела закажа аукција на државни хартии од вредност во износ од 700.000.000 денари односно 11,3 милиони евра. Официјалните информации...

Економија 25.12.18 | 21:14

Јанушев: Во овој момент има рекордно најголема задолженост – државата се враќа неколку чекори наназад

Генералниот секретар на ВМРО-ДПМНЕ, Игор Јанушев во гостувањето на 1ТВ зборуваше за економијата каде посочи дека ВМРО-ДПМНЕ води реална политика со реални согледувања...

Економија 25.12.18 | 17:27

Власта ги задолжи граѓаните за нови 30 милиони евра

Ни трага ни глас од капитални инвестиции. Тие останаа мисловна именка. Но затоа пак Владата продолжува редовно да се задолжува на домашниот пазар. Министерството за...

Економија 02.12.18 | 20:30

Задолжувањето галопира-граѓаните стравуваат дека ќе завршиме како Грција

Македонија е во должнички вртлог. Од ден на ден земјава е сè позадолжена. Секоја година од домашни и од странски извори мора да се позајмуваат пари за да се вратат старите...