Ознака: владо поповски
Македонија 17.11.21 | 14:40

Креаторот на Уставот, Владо Поповски смета дека нема потреба тој да се менува додека не влеземе во ЕУ

Денешниот Устав е одличен пример за граѓански, демократски и европски Устав, смета професорот Владо Поповски, кој заедно со професорите Љубомир Фрчковски и Лазе Китановски...

Македонија 27.09.21 | 12:17

Владо Поповски: Борис Трајковски како претседател успеа да седне и да разговара и со македонската и со албанска страна

Претседателот Борис Трајковски е првиот кој сите граѓани и сите политички партии, верски, традиционални старешини го признаа за свој претседател, за претседател на...

Македонија 17.02.21 | 07:19

Поповски: Имаме заедничка историја со Бугарија, Србија, Албанија, но ние сме со посебен народ со посебен јазик

Професорот и актуелен советник во Советот на Град Скопје, Владо Поповски во дебатниот магазин „Клик плус“ на ТВ21 истакна дека ние сме со посебен јазик и историја. Да...

Македонија 06.12.18 | 08:38

Втора јавна дискусија за нацрт-амандманите на Уставот

На првата јавна дебата за четирите нацрт-уставни амандмани во Владата на Република Македонија беа презентирани повеќе предлози и забелешки од страна на експертите...

Македонија 05.12.18 | 21:16

Поповски: Во преамбулата да стои граѓани на Македонија, македонски народ

На јавната расправа за уставните амандмани денеска зборуваше и професорот Владо Поповски, кој предложи во преамбулата, во новиот текст веднаш по граѓаните на Република...

Македонија 05.12.18 | 10:10

Заев, Фрчкоски и Поповски ќе отворат јавната дебата за промена на Уставот

Владината прес-служба најави дека наредните денови ќе бидат организирани серија јавни дискусии со експертската јавност и со граѓаните во врска со нацрт-амандманите...