Ознака: услуги
Македонија 19.02.24 | 21:09

Поскапеа геодетските услуги, на сила е нов тарифник

Во сила е нов Тарифник за висината на надоместот за извршените геодетски работи од страна на трговците поединци овластени геодети и трговските друштва за геодетски...

Економија 06.09.23 | 10:28

Граѓаните ќе имаат увид која банка колку наплаќа за услугите

Народната банка на својата интернет-страница до крајот на овој месец ќе започне да објавува споредбени податоци за видот и висината на надоместоците за најрепрезентативните...

Економија 25.01.23 | 12:23

Пошта има нови цени

Од 1 февруари поскапуваат стандардните поштенски услуги во внатрешниот сообраќај на АД Пошта со одобрение од Агенцијата за пошти како регулаторно тело. Регулираниот...

Економија 01.12.22 | 09:55

Геодети го демантираат Тунџев: Издавањето на некои катастарски податоци поскапено и за 500 насто!

Комората на геодети реагира за поскапувањата на наплатата за издавање податоци од Катастарот. Како што вели во своето вечерашно гостување во емисијата „Економски...

Економија 28.10.22 | 20:54

Можни прекини во Е-услугите на УЈП поради планирани активности во ИТ системите

Управата за јавни приходи (УЈП) соопшти дека утре се можни прекини на електронските услуги на системот поради планирани активности и интервенции во делот на ИТ системот. Управата...

Економија 30.09.22 | 12:32

АДКОМ: ЈКП да влезат во владиниот пакет за субвенционирана електрична енергија

АДКОМ, Здружение на даватели на комунални услуги во кое членуваат повеќе од 90 jавни комунални претпријатија, соопшти дека е непријатно изненадено и разочарано од одлуката...

Скопје 23.02.22 | 13:11

Се дигитализираат услугите во општина Аеродром

Градоначалникот Тимчо Муцунски, наскоро ќе презентира мобилна и веб-апликација со која Општина Аеродром уште повеќе ќе се доближи до жителите, низ транспарентен процес...