Ознака: свиња
Македонија 19.01.22 | 20:10

Јовановски: Да се заштитиме од „свинската чума“, секоја сличност со свињолики човекоиди, кои одлучуваат за нашата иднина е случајна

Другарки и другари, можеби е време да се заштитиме од „свинската чума“! Секоја сличност со свињолики човекоиди, кои одлучуваат за нашата иднина (како колектив), е случајна!,...

Здравје 11.01.22 | 10:49

Првпат во историјата срце од свиња пресадено на маж

За првпат во историјата на маж му е пресадено свинско срце! Операцијата се случила во болница во Балтимор, Мериленд. Пациентот кој доби трансплантација на срце од генетски...

Свет 20.10.21 | 09:45

Американски хирурзи успешно трансплантираа бубрег од свињa на човек

Хирурзи во Њујорк, САД, извршија успешно пресадување бубрег од генетски модифицирано прасе на човек. Како што пишува „Њујорк тајмс“, органот функционира нормално. Според...

Свет 25.03.19 | 19:29

Глава од свиња оставена пред џамија во Франција

Работници, кои градат џамија во југозападниот дел на Франција, денеска пронајдоа отсечена свинска глава и животинска крв на влезот на објектот. Изградбата на џамијата...