Ознака: Светски ден на уметноста
Култура 17.04.24 | 16:19

Бесплатен влез во музеите и на локалитетите по повод Светскиот ден на спомениците и локалитетите, 18 Април

По повод 18 Април, Светскиот ден на спомениците и археолошките локалитети, утре е обезбеден слободен влез во сите национални установи од областа на заштитата на културното...

Култура 15.04.24 | 10:11

МКЦ и Асоцијацијата за култура ИКОН одлучија Светскиот ден на уметноста да му го посветат на Денис Боувен, британски уметник и македонски културен амбасадор

Светскиот ден на уметноста и роденден на Леонардо да Винчи, се празнува и во нашата земја од самото негово воспоставување, а годинава Младинскиот културен центар и Асоцијацијата...

Култура 09.04.24 | 14:42

По повод Светскиот ден на уметноста, изложба на дела од британскиот уметник Денис Боувен во МКЦ

По повод Светскиот ден на уметноста, Асоцијацијата за култура ИКОН и Младинскиот културен центар – Скопје организираат изложба на делата на британскиот уметник...

Култура 06.04.23 | 13:43

Одбележување на Светскиот ден на уметноста: Чаршијата галерија на занает и уметност

Europe House Skopje и Факултетот за ликовни уметности – Скопје, по повод Светскиот ден на уметноста, ве носат низ сокаците на Старата скопска чаршија, како низ галерија на уметности...

Култура 18.04.22 | 09:37

Студентите со филмови, перформанс и изложба во Сули-ан го одбележаа Светскиот ден на уметноста

Во чест на Светскиот ден на уметноста во Сули ан беше отворена изложбата на дела од студентите на Факултетот за ликовни уметности кои се претставија со слики, графики,...

Култура 15.04.22 | 15:25

Бисера Костадиновска-Стојчевска: Уметноста повторно има тешка и одговорна задача – да ни помогне да останеме луѓе

Друштвото на ликовни уметници на Македонија во соработка со Министерството за култура, денеска ја отворија изложбата „Поместени граници“ во дворот на Министерството,...

Култура 15.04.22 | 12:33

Детска уметничка галерија на отворено по повод Светскиот ден на уметноста

Боемската улица во Дебар Маало во Скопје беше претворена во уметничка галерија на отворено. На неа се изложени двесте детски цртежи кои пристигнаа на конкурсот „Пролетните...

Култура 15.04.22 | 09:07

Europe House Скопје и студентите на ДЛУ и ФДУ: Младите уметници го одбележуваат Светскиот ден на уметноста

Europe House Скопје во соработка со  Студентите од Факултетот за ликовни уметности и Факултетот за драмски уметности, го одбележуваат Светскиот ден на уметноста. Преку...