Ознака: специјализанти
Македонија 30.12.19 | 12:13

Писмен договор за плата, не да зависат од волјата на политичарите: Протестираа приватните специјализанти

Приватните специјализанти запишани на конкурсот 2019 протестираа пред Министерство за здравство. Бараат да бидат платени за тоа што го работат како и останатите нивни...

Здравје 22.11.19 | 11:34

Приватните специјализанти на стоматологија излегоа на протест пред Министерството за здравство

Последната генерација на приватни специјализанти на стоматологија на мирен протест пред Министерството за здравство побараа до крајот на годината да потпишат договори...

Македонија 17.11.19 | 09:51

Филипче фатен во лага, специјализантите тврдат: Не се видовме минатата недела, туку пред четири месеци

Кофинансирани специјализанти, кои за утре најавија протест пред Министерството за здравство, на кој ќе го изразат своето незадоволство од условите и договорите по...

Македонија 16.11.19 | 09:34

Приватните специјализанти најавија протест, бараат повисоки плати

За во понеделник (18 ноември) кофинансираните приватни специјализанти најавија протест пред Министерството за здравство за да побараат повисока плата и поради тоа што...

Здравје 11.08.19 | 22:29

АСМЛ до здравствените власти: Колеги дежураат без пари, работат во јавно здравство без здравствено осигурување…Потсетуваме

Aсоцијацијата на специјализанти и млади лекари на својата Фејсбук страна се обрати до здравствените власти. Потсетување до здравствените власти: Медицински факултет...

Здравје 29.07.19 | 16:42

Приватните специјализанти дежураат бесплатно, немаат право на породилно отсуство и не им се плаќаат здравствени придонеси

На приватните специјализанти не им се плаќаат здравствените придонеси, дежураат бесплатно. Дежурствата не им се плаќаат ни на голем дел од државните специјализанти,...

Економија 10.12.18 | 14:04

Специјализанти стоматолози бараат да им се исплати надоместот од септември досега

Четириесет специјализанти по стоматологија кои приватно го плаќаат школувањето не го добиле ветениот паричен надомест уште од септември годинава, и покрај тоа што...