Ознака: Сонот на облачето
Култура 08.06.22 | 09:49

Работилница, претстава и приредба на затворањето на 9. Интернационален детски фестивал на театар на сенки

Со работилницата „Караѓоз“ на Џемал Фатих Полат од Турција во 18 часот, претставата „Колку е часот“ на македонскиот театар „Сенки и облаци“ и приредбата „Детски...

Култура 07.06.22 | 09:33

Работилница за екологија, српската претстава „Заборавените принцези“ и ликвид перформансот „Флудо“ вечерва на Фестивалот „Сонот на облачето“

Работилница зе екологија, српската претстава „Заборавените принцези“ и ликвид перформансот „Флудо” на Театарот на сенки и облаци се вечерва на програмата на 9. издание...

Култура 06.06.22 | 09:23

„Сонот на облачето“ од денеска до 8 јуни во МКЦ

Од денеска до 8 јуни во просториите на МКЦ во Скопје ќе се одржи 9-то издание на интернационалниот детски фестивал на театар на сенки „Сонот на облачето“. Фестивалот...

Култура 04.06.22 | 14:33

Во овие 17 години од кога постои театарот „Сенки и облаци“ поминале секакви темни облаци, но ние сме тие кои го сакаат сонцето

По пауза од две години, поради ковид-пандемијата, во Младинскиот културен центар (МКЦ) во Скопје од 6 до 8 јуни ќе се одржи Интернационалниот детски фестивал на сенки „Сонот...

Култура 01.06.22 | 23:34

Меѓународниот театарски фестивал на сенки за деца „Сонот на облачето“ почнува на 6 јуни

На 6 јуни (понеделник) започнува деветото издание на тридневниот меѓународен театарски фестивал на сенки за деца, „Сонот на облачето“ што ќе се одржува во Младинскиот...

Култура 20.11.19 | 13:18

Меѓународниот детски фестивал на сенки „Сонот на облачето“ ќе се одржи по седми пат

Седмиот меѓународен детски фестивал на театар на сенки „Сонот на облачето“ ќе се одржи во периодот од 25-27 ноември во просториите на Младинскиот културен центар (МКЦ)...

Култура 19.12.18 | 12:56

„Сонот на облачето“ денеска се затвора со претставите „Птици“ и „Снежана и седумте џуџиња“

Со одигрување на две претстави со сенки и прикажување на краток анимиран филм, вечерва ќе се затвори 6-тото издание на Интернационалниот детски фестивал на театар на...

Култура 17.12.18 | 11:57

„Кралот Жаба и други љубовни приказни“ за почеток на фестивалот „Сонот на облачето“

Со претставата „Кралот Жаба и други љубовни приказни“, утревечер (17 декември, со почеток од 19:30 часот) ќе биде отворено 6-тото издание на „Сонот на облачето“ на Сцената...

Култура 12.12.18 | 10:12

„Сонот на облачето“ по шести пат ќе се одржи од 17-19 декември во МКЦ

“Сонот на облачето” – шестиот интернационален детски фестивал на театар на сенки ќе се одржи во периодот 17-19 декември 2018 година во просториите на Младинскиот културен...