Ознака: Славица Грковска
Македонија 28.07.22 | 14:28

Грковска: Средствата од продажбата на конфискуваниот имот мора да се искористат на одговорен и транспарентен начин

Заменичката на претседателот на Владата задолжена за политики за добро владеење, Славица Грковска, денеска организираше состанок на Националната комисија за следење...

Македонија 11.07.22 | 20:18

Грковска – Брунета: Италија ќе и помага на Македонија за унапредување на јавната администрација

Заменичката на претседателот на Владата задолжена за политики за добро владеење, Славица Грковска во Рим имала средба со италијанскиот министер за јавна администрација,...

Македонија 04.06.22 | 11:38

Грковска: ИТ кадрите не смее да бидат третирани како администрација

Вицепремиерката задолжена за политики за добро владеење Славица Грковска, изјави дека ИТ кадрите не може и не смее да бидат третирани како администрација, затоа што...

Македонија 20.05.22 | 19:53

Вицепремиерката за добро владеење: Парите што државата ги инвестира во спортот се јавни пари и за нив мора да има отчет

„Креирање на антикорупциски политики, транспарентни и ефикасни институции и дигитална трансформација на општеството се три столба на кои се темели работата на мојот...

Македонија 16.05.22 | 17:31

Средба Грковска – Брнз: САД дава целосна поддршка во процесот на дигитална трансформација на општеството, тоа е предуслов за отчетни и ефикасни институции

Заменичката на претседателот на Владата задолжена за политики за добро владеење Славица Грковска денеска оствари средба со амбасадорката на САД во Македонија, Кејт...

Македонија 29.04.22 | 16:23

Грковска: Политиките за добро владеење и нивното имплементирање се императив за демократско и просперитетно општество

Креирање на политики за добро владеење и нивното имплементирање мора да бидат императив, ако сакаме да обезбедиме целокупен општествен напредок, порача заменик- претседателката...

Македонија 11.04.22 | 16:55

Средба Грковска – ИФЕС: Ефикасни и синхронизирани институции се столбот на доброто владеење

Заменик-претседателката на Владата на Република Македонија задолжена за политики за добро владеење, Славица Грковска денеска имаше средба со претставници...

Македонија 05.04.22 | 12:32

Грковска: Заедно со надлежните институции и со граѓанскиот сектор градиме системски пристап во креирањето и имплементирањето на антикорупциските политики

„Основата на стабилно општество е општество кое функционира транспарентно, одговорно и ефикасно, врз основа на законските и системските правила, независно од тоа која...

Македонија 26.03.22 | 10:38

Вицепремиерката Грковска ќе ја сузбива корупцијата во спортот

Заменик-претседателката на Владата задолжена за политики за добро владеење Славица Грковска, во вечерашното гостување на Дневникот на НРТВ најави процес на креирање...

Македонија 25.03.22 | 22:50

Институциите до 25 април мора да ги ажурираат податоците за сите електронски услуги

Владата ги задолжи државните институции до 25 април оваа година да ги ажурираат податоците и информациите на националниот портал Е-услуги за услугите што им ги даваат...

Македонија 16.03.22 | 21:00

Грковска: Владата покажа пример за штедење по сите ставки во Буџетот

Владата е прва по транспарентност и покажа пример за штедење по сите ставки планирани во Буџетот, оценува вицепремиерката задолжена за политики за добро владеење, Славица...

Македонија 26.01.22 | 15:28

Грковска – Галовеј: Велика Британија останува силен поддржувач на клучните реформски процеси во Македонија

Заменичката на претседателот на Владата задолжена за политики за добро владеење, Славица Грковска, ја прими амбасадорката на Обединетото Кралство во Македонија, Рејчел...

Македонија 10.01.22 | 11:48

Поранешна пратеничка на СДСМ на местото на вицепремиерот против корупција Љупчо Николовски?

Поранешната пратеничка на СДСМ, Славица Грковска. ќе биде новата вицепремиерка за борба против корупција на местото на Љупчо Николовски, кој пак би станал министер...